Iz ugla jedne žene: Prestanite davati drugu šansu onima koji je ne zaslužuju

Čini mi se da sam cijeli život ja bila ta koja je svima davala drugu šansu bez problema, i to ne samo drugu, već i treću i četvrtu. Nadala sam se da će se promijeniti i da će moje srce konačno prestati da pati.


Imala sam osjećaj da ljudi nisu marili za moja osjećnja i da ih nije bilo briga da li će me povrijediti jer su znali da ću im uvijek i sve oprostiti. Imala sam osjećaj da sam magnet za muškarce koji daju lažna obećanja, koji traže opravdanja za svoje postupke i koji su me tjerali da se osjećam loše jer im nisam dala priliku. 

Nadala sam se da je svaki muškarac kojeg sam upoznala drugačiji od onog prethodnog, ali svi su me razočarali. Svi oni su me natjerali da zaboravim na obećanja koja sam dala sama sebi. Davala sam šansu muškarcima dok su mu oni slamali srce, a onda kada od njega nije ostalo ništa, shvatila sam da mi je dosta. 



Dosta mi je davanja šansi ljudima koji ih ne zaslužuj. Nikome više neću dozvoliti da igra igrice samnom i da me povrjeđuje. Predugo sam slušala razne izgovore i opravdanja. Predugo sam slušala priče muškaraca koji nisu bili spremni da me vole i budu iskreni prema meni. 

Oni su znali da ću im oprostiti i znali su kako da me prevare. Svim muškarcima koje sam upoznala u životu sam bila samo rezervna opcija. Bila sam djevojka koja je opraštala sve njihove greške. Svi su oni bili sa mnom samo do onog momenta dok im se nije pojavila druga prilika. 



Umorila sam se da se dajem ljudima koji su mom srcu zadali ništa drugo osim boli. Sada dajem sebi obećanje da više nikada neću lako oprostiti ni zaboraviti. Neću ostati sa muškarcem koji ne vidi koliko vrijedim. Neću više biti ona od koje svi mogu da prave budalu. 

Sada se opraštam od djevojke koja je svojim odlukama upropastila svoj život. Sada je vrijeme da mislim na sebe. Sada je vrijeme da naučim više cijeniti sebe.

Pokreće Blogger.