Tražila sam sreću van braka i zažalila - Zbog svojih odluka povrijedila sam svog muža ali i sebe

Mnogi će me osuđivati, to je u ljudskoj prirodi i to je normalno, ali vjerute da me niko nije više osuđivao kao što sam ja samu sebe.


"Kako si mogla to da mi uradiš, kako si mogla to da uradiš nama?" urlao je moj muž kada je saznao da sam ga prevarila. Iako je bio veoma miran, brižan i dobar muškarac, više nisam bila srećna u našem braku i presto je da mi bude privlačan. 

Moja najveća greška je bila ta što mu nisam rekla šta me muči i šta se dešava u mojoj glavi. Nisam mogla da nađem prave riječi kojima bih mu rekla da me više ne privlači. Umjesto da razgovaram sa njim iskreno o svojim osjećanjima ja sam ga prevarila i ispala loša osoba. 



Strast u našem braku je bila ugašena i prije nego što sam ga prevarila. Željela sam da žudi za mnom, da me želi, željela sam da me osvaja i obara sa nogu. U našoj vezi nije bilo uzbuđenja, polako je ulazila u rutinu i postala monotona. Mislila sam da ću, ako ga prevarim, da se oslobodim svega, ali sam kasnije shvatila da ta moja odluka nije bila dobra i da neće riješiti problem. 

Samo je napravila još veći razor među nama. Jedna od mojih najvećih grešaka je bila ta što sam sreću tražila izvan braka, umjesto da je tražim u sebi. Uvijek sam očekivala od muškarca da me učini srećnom, umjesto da usrećim sama sebe. 



Svi ovi razlozi mogu da zvuče kao opravdanje, ali bila sam mlada i smatrala sam da je varanje jedini izlaz i mog nesrećnog života. Ipak, ne žalim što sam sve to uradila, ali žalim što sam povrijedila svog bivšeg muža. Poslije razvoda sam se odlučila da potražim sreću u samoj sebi i da sama pokušam da se usrećim. 

Želim takođe da poručim svim ženama koje su varale ili koje imaju namjeru da varaju, da prvo o svemu dobro razmisle. Razmislite o tome koliko ćete nekoga povrijediti svojim postupcima, ali najprije razmislite o tome koliko ćete povrijediti same sebe. Znajte da jedina istinska sreća dolazi iznutra i da je svaka osoba odgovorna za svoju sreću.

Pokreće Blogger.