Ljubav nas često zaslijepi - 9 znakova da ste zaljubljeni u sliku koju ste stvorili o osobi, a ne u nju

Dešava se da ljubav nastaje u glavi, a ne u srcu. Ovaj osjećaj zamjenjujemo vezanošću, vlastitim projekcijama i nadom. 


Gradimo odnose sa nekim, brkamo stvarnu osobu sa onom slikom koju smo mi u glavi stvorili o njoj. Evo nekoliko znakova da radite upravo to. 1. Osjećate veću ljubav kada se razdvojeni nego kada ste skupa; Da odmah razjasnimo ne govorimo o onim partnerima koje su razdvojile okolnosti kao što posao ili privremena nemogućnost međusobnog preseljenja. 

Govorimo o onima koji nisu prisiljeni živjeti odvojeno, a ipak odaberu ovu opciju. Ako živite u istom gradu, ali radije nedostajete, pišete duge poruke i povremeno se javljate, najvjerojatnije ste u vezi s određenim "idealom", a ne sa stvarnom osobom. 



2. Kada ste zajedno ne slažete se baš najbolje; Kada vam je partner u blizini, šta vam daje njegovo prisustvo? Smirenost, duševni mir ili osjećaj da ste u nečemu ograničeni. Svi parovi imaju teška vremena, ali ako se negativni scenarij ponovi svaki put, vrijeme je za razmišljanje. 

Idete li jedni drugima na živce svaki dan? Vrijeme je da priznate da niste toliko kompatibilni koliko biste željeli misliti. 3. Ne biste željeli biti prijatelji sa takvom osobom; Da niste bili zaljubljeni u svog partnera, da li biste željeli biti sa njim prijatelji? 



Riješiti se romantičnog njuha može biti nezgodno, ali pokušajte odgovoriti na pitanje. Ako je odgovor "ne" pored vas nije onaj koji je potreban. Najvjerovatnije, ova osoba zadovoljava neke vaše potrebe, zatvara jaz u vašem životu. 4. Da li biste željeli raditi sa vašim partnerom; U određenom smislu zajednički život je posao u smislu partnerstva i saradnje. 

Kako biste radili zajedno? Da li biste mu povjerili svoj novac ili izvor za život? Možete li se osloniti na njega i vjerovati njegovom mišljenju? Ako je odgovor ne, vrijeme je da skinete ružičaste naočale. 5. Imate previše različite vrijednosti, prioritete i planove; U mladosti većina vjeruje da će ljubav sve pobijediti, glavno su osjećaji. 

Sa godinama postaje jasno da sami osjećaji nisu dovoljni, također je potrebna kompatibilnost. Da li su vaši pogledi na život, očekivanja od braka, planovi slični? Šta oboje želite u budućnosti? Jesu li fokusirani na porodicu, djecu, razvoj karijere? 

 6. Partner vam je već jasno rekao da nije spreman za obaveze; ko osoba kaže da sada nije usmjerena na ozbiljnu vezu, ne biste se trebali zabavljati iluzijom da će se zahvaljujući vama predomisliti, možda i neće, a vi ćete jednostavno gubiti vrijeme. 

 7. Partner daje mješovite signale; Čini vam se da je upravo on onaj pravi, ali istovremeno niste sigurni da vas cijeni, poštuje, i da li je odlučan je da ulaže u vezu. Trebali biste dobro razmisliti o tome da li se zavaravate? 8.Duboko u sebi znate da on nije taj, ali se plašite samoće; Često nam ostane pogrešan partner jer se bojimo onoga što će uslijediti nakon prekida. 

Zastajemo u svom životu, koristimo ga kao sidro i njišemo se na valovima ne krećući se nigdje. Bojimo se biti sami, bojimo se zakoračiti u nepoznato da bismo saznali ko smo i za šta smo sposobni. Bojimo se putanje koja nam predstoji i zato se držimo onoga koji je blizu. 

Umjesto da razmišljate jeste li pravi partner za svog sadašnjeg partnera, razmislite je li on pravi za vas? 9. Jedno od vas sabotira vezu; Dešava se da jednostavno još nismo spremni za vezu, ali umjesto prekida sa partnerom, počinjemo nesvjesno sabotirati svoju vezu tako što ne želimo napraviti korak naprijed.

Pokreće Blogger.