Retrogradni Merkur od 30.01 do 21.02. - Sve važne odluke ostavite za kraj februara

Prva planeta koja će biti u retrogradnoj fazi u ovoj godini je Merkur u znaku Vodolije od 30. januara do 21. februara. 


Retrogradan faza je drugačija za svaku planetu i ona se odvija u više ciklusa, a upravo najsnažniji uticaj na nas ima Merkur kada se nalazi u svojoj retrogradnoj fazi. Retrogradno kretanje planeta znači njihovo kretanje unazad, a ovaj aspekt najčešće donosi neprilike, prepreke, izazove, vraćanje u prošlost te neželjene vibracije. 

Veoma je važno da za vrijeme retrogradnog kretanja planeta usporimo i ponovo procijenimo put kojim se krećemo. Nemojte biti izbenađeni ako u ovom periodu budete osjetljiviji nego inače te budete stidljiviji i nesigurniji. 



Ovaj prvi retrogradni Merkur će nas prvo inspirisati, a zatim će nas dovesti u polje neizvjesnosti i nesigurnosti. U ovom periodu možemo očekivati poteškoće u pokazivanju osjećanja, a neke životne situacije će nam biti veoma teško kontrolisati.

Mnogi će u ovom periodu željeti da se osame i da se povuku u svijet svojih misli. Takođe, možemo očekivati da se pojave neke teškoće i strahovi kada je riječ o karijeri i finasijama, ali to ne znači da treba da odustanete od svojih ciljeva. 



U ovom periodu ne biste trebali kupovati telefone, računare, tv i kućne aparate jer može postojati mogućnost komplikacija i kvarova.Takođe biste trebali sve važne odluke ostaviti za kraj februara kada Merkur krene direktno. Budite oprezni sa tajnama. 

Možete ih gurati pod tepih, ali će one svejedno kad tad isplivati na površinu i biti otkrivene. Budite iskreni i otvoreni jer ma koliko istina bila bolna, lakše ćete je podnijeti nego i najmanju laž.

Pokreće Blogger.