Mihail Labkovski: Sreća nije novac i bogatstvo, sreća je kada se probudiš i nije ti ništa

Ruski psiholog Mihail Labkovski na osnovu svog dugogodišnjeg radnog iskustva je pokušao na veoma jednostavan način da nam objasni definiciju sreće.


Mnogi ljudi smatraju da status neke osobe i to gdje živi i kakav automobil voze čine sreću. Drugi misle da je sreća kada se udate ili oženite, dobijete djecu i osnujete porodicu, dok treći misle da je sreća kada oko sebe imate veliki broj prijatelja sa kojima se lijepo zabavljate, putujete i izlazite. 

Labkovski ističe da niko od njih nije u pravu jer sve to što je gore navedeno ne čini sreću. Možete biti bogati i imati mnogo novca, ali to vam ne vrijedi ukoliko ne znate da uživate u njemu. Takođe, možete imati divnu porodicu, ali ako niste srećni i zadovoljni kada se vratite kući sa posla to vam ne znači ništa.



Možete raditi posao o kojem ste oduvijek sanjali i koji volite, ali isto tako taj posao može toliko da vas opterećuje da vam se na kraju smuči. Sreća nije ni u novcu, ni u suprugu ili supruzi, niti je u putovanjima i karijeri. Takođe, sreća nije ni u velikom broju prijatelja ili djeci. 

Sreća nije cilj koji se postiže trudom i vrijednim radom niti je san za kojim ste patili dugi niz godina. Sreća je kada se probudiš ujutro i nije ti ništa. Doručkuješ i uživaš u svom doručku. Odlaziš na posao bez stresa i nervoze i nije ti teško. 



Kada se vratiš kući sa posla igraš se sa djecom zato što to voliš da provodiš vrijeme sa svojom djecom, a ne zato što je to tvoja roditeljska dužnost. Tada je put do tvojih ciljeva jednak trenutku njihovog postizanja. Sreća je kada živiš sada i ovde

Pokreće Blogger.