Žene treba da se oblače za sebe, a ne da bi udovoljile muškarcima- 7 vječnih savjeta Koko Šanel

Koko Šanel je prva dizajnerka koja je ženama 'olakšala život', i to obukavši ih u odjeću koja ne sputava. 


Oslobodila je žene krutih odjevnih kombinacija i korseta i obukla ih  jednostavno i praktično. Francuska modna kreatorka se smatra najznačajnijom osobom modnog dizajna u prošlom vijeku, a postoje opravdani razlozi zbog kojih se uvijek vraćamo njenim mudrim riječima. 

1. Nemojte da se plašite novih početaka zbog svojih godina; Koko Šanel je vrhunac svoje slave i popularnosti stekla kada je imala 50 godina zatim je nakon duže pauze u dobi od 70 godina ponovo uplovila u svijet mode. Mnogi su je osuđivali i smatrali da njena nova kolekcija nije vrijedna pažnje, ali ih je ona ignorisala i ponovo postala poznata i slavna. 2. Dovoljno spavajte; "Da li postoji nešto toliko važno u društvenom životu da bismo trebali zanemariti jastuk?" govorila je Koko. 

Ona je uvijek savjetovala žene da se ne plaše da budu same i da prigrle jastuk. 3. Imajte svoju slobodu; Ona je imala obožavatelja kojima se nije znao broj, ali je uvijek svoj život živjela kao anonimna i slobodna žena. Ljubavnike je imala kad god je htjela i koliko god je htjela. 4. Uvijek nosite udobnu odjeću; “Luksuz mora biti udobar, inače nije luksuz” govorila je Koko Šanel. Smatrala je da žene ne treba da nose steznike, što je u to vrijeme bilo besramno. 5. Uvijek se oblačite za sebe; “Žene treba da se oblače za sebe, a ne da bi udovoljile muškarcima!” danas sve više žena živi vodeći se ovom rečenicom koju je izgovorila ova slavna dizajnerka. 

6. Slobodno nosite crno; Mala crna haljina je postala odjevni predmet koji svaka žena treba da ima u svom ormaru i da je nosi u svim prilikama, a ne samo kada je u žalosti. 7. Neka vam ruke budu slobodne; Sloboda žene počinje od njenih ruku, zato je Koko osmislila malu torbicu sa dugim kaišem kako bi ženama ruke uvijek bile slobodne.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.pult24.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.