Nemojte sebi dozvoliti da na juče gledate sa kajenjem - Ljepota života je učiti na greškama

Nemojte potiskivati svoje želje za nekim stvarima koje ste oduvijek htjeli postići, za mjestima koja ste htjeli posjetiti ili za ljudima koje ste željeli sresti. 


Svi mi bi trebali u jednom trenutku početi živjeti svoj život i zapitati se šta je to što toliko želimo, a bili smo uplašeni do sada da uradimo. Zapitajte se da li želite da na današnji dan sutra gledate sa kajanjem svjesni činjenice da ste nešto mogli napraviti, a niste. 

Budite svjesni da ne postoji nikakva garancija da će sutra doći te da ćete sutra biti jači i sposobniji da uradite stvari koje niste mogli da uradite danas. Zapitajte se kakav želite da bude vaš život, a onda u skladu sa tim odgovorom oblikujte svoj današnji dan. 



Prestanite neprestano da se žalite na stvari i ljude jer vas žaljenje na kraju može odvesti do propasti vašeg života. Trebate početi živjeti svoj život i truditi se da iskoristite svoj dar slobode koji imate. Nemojte dozvoliti sebi da se zatvorite od svega novog što možete da doživite zbog straha da budete povrijeđeni i krenite naprijed uprkos svim svojim strahovima. 

Ljepota života je učiti na svojim greškama i te greške koje ste jednom napravili, eliminisati iz svog života. Ako juče niste bili zadovoljni sa izborima koje ste napravili, danas je pravi trenutak da napravite nove izbore i donesete nove odluke. 



Nemate šta čekati, jedan život imate zato preuzmite kontrolu nad njim i živite ga onako kako vi želite i kako vi smatrate da biste trebali. Nemojte sebi dozvoliti da se kajete sutra zbog nečega što ste mogli uraditi danas.

Pokreće Blogger.