Svaki brak može biti divan ako se dovoljno trudite - Šta sam naučila iz afere mog muža

Prošle godine moj muž se upustio u vezu sa jednom od mojih poznanica. Njih dvoje su se uvijek dobro slagali, od prvog trenutka kada su se upoznali. 


Privlačnost između njih dvoje je bila toliko očigledna i smatrala sam da je bolje pustiti ih da budu zajedno nego da se kriju i rade nešto iza mojih leđa. Pokušala sam da im postavim neka pravila, ali ih je ponekad bilo nemoguće poštovati. 

Ponekad je bilo trenutaka kada sam gledala svog muža na potpuno drugačiji način i shvatila sam koliko sam srećna što sam njegova supruga, a ne njegova djevojka. Sada kada je taj period prošao i kada ta moja prijateljica više nije u našim životima, shvatila sam da sam naučila neke veoma važne lekcije o našem braku i braku uopšteno. 



Zapravo sam zahvalna što je ušla u naš život i sve zabrljala jer smo sada nas dvoje mogli popraviti sve ono što nije bilo dobro u našem braku. Previše sam se trudila biti dobra supruga da sam zaboravila kako biti dobra djevojka; Toliko sam marljivo upala u svoju ulogu supruge, majke, kuharice, organizatorice, asistentice i supružnika da sam zaboravila kako je to biti uzbuđena kad ga vidim kad god uđe u sobu. 

Umjesto da se prepustim rutini, počela sam se više truditi da budem svom suprugu dobra djevojka umjesto dobre supruge. Bilo je zabavno zaljubiti se u njega ponovo. Nije loše ponekad isprobati nove stvari; Moja prijateljica je voljela raditi stvari u kojima ja nisam posebno uživala. 



Voljela je čudne filmove, živu muziku, začinjenu hranu i uvijek je bila spremna izgurati mog muža iz njegove zone udobnosti. Natjerala ga je da pleše salsu, naučila ga je voljeti vino, čak ga je i uvjerila da se obuče malo ljepše. Uz nju je naučio da se opusti i pokuša raditi neke nove stvari i sa mnom. 

Svaki brak može biti divan ako se dovoljno trudite; Moja prijateljica je bila lijepa i njen spisak potencijalnih udvarača je bio prilično dugačak, ali se ona odlučila upustiti u vezu sa mojim mužem. Ona ne samo da je učinila neke dobre stvari za mog muža, već je vidjela kakav brak može biti i o kakvim muškarcima treba da razmišlja. 

Cijenite ono što imate; Imati je u svojoj blizini je bilo ponekad veoma teško. Često sam se osjećala zapostavljeno i zanemareno iako mi moj muž govorio da nikada nije bio više zaljubljen u mene nego sada. Rekao mi je kako ga je čitavo ovo iskustvo naučilo da više cijeni ono što ima i što voli. 

Shvatila sam da treba da budemo otvoreni i iskreni jedno prema drugome. Ne savjetujem nikoga da uradi ovo što sam ja uradila, ali ako se odlučite da napravite ovaj korak pokušajte da iz svega izađete jači nego što ste bili prije.

Pokreće Blogger.