Ne nadajte se da će se vratiti i tražiti oprost - Naučite živjeti bez onoga ko vas je povrijedio

Potrebno je mnogo vremena da se oporavite kada vam neko slomi srce. Nemoguće je sve jednostavno zaboraviti kada je bol jača od ljubavi koju vam je ta osoba pružala. 


Tek onda kada prođete sve faze tuge i bola, možete ponovo vidjeti svjetlost i misliti na budućnost. Vremenom prihvatite da je sve gotovo iako rane na srcu još uvijek nisu u potpunosti zarasle. Nemojte se nadati da će se vratiti i tražiti oprost, prihvatite i naučite živjeti bez onoga ko vas je povrijedio bez obzira koliko vam to bilo teško. 

Tek kada naučite da živite bez njega shvatićete da nije vrijedan vašeg žaljenja. Shvatićete da vam on nije slomio srce time što je otišao, već ga je slamao cijelo vrijeme dok je bio sa vama. Shvatićete da je koristio svaku priliku da vas povrijedi i da vam je praktično uništio samopozdanje. 



Onaj ko vas iskreno voli nikada neće biti uzrok vaših suza, a on je uživao gledajući vas kako se ponižavate tražeći mrvice njegove ljubavi i pažnje, a sve što ste vi željeli je da ga usrećite i budete srećni zajedno. Uprkos njegovom ponašanju dali ste mu svoje srce, voljeli ga i poštovali, mislili ste da imate iste planove za budućnost. 

Sada znate da on nije taj sa kojim vam je suđeno da provedete svoj život, ali svejedno želite da znate odgovore na neka pitanja koja vas muče. On vam te odgovore neće dati, ali možete sami da ih vidite. Takva osoba je egomanijak koji misli samo na sebe. 



Natjerao vas je da mislite da ima visoko samopouzdanje, ali je to bilo daleko od istine. On je u stvari veoma nesigurna osoba. Gradio je svoje samopouzdanje tako što je uništavao vaše. Svoju superiornost je pokazivao tako što je vas činio bezvrijednima. 

Znao je koliko vrijedite i to ga je uništavalo, znao je da vas ne zaslužuje i bojao se da ćete to jednog dana shvatiti i ostaviti ga. Nije mogao doći do vašeg nivoa, pa je vas spustio na svoj, niži. Bio je kukavica koja vas je povrijedila i time dokazala svoju slabost. 

Izazivanjem nesigurnosti kod vas hranio je svoj krhki ego. U vama je vidio osobu kakva on nikada nije mogao postati, a vaša postignuča su ga podsjećala na njegove neuspijehe. To ga ne opravdava, ali će vama pomoći da shvatite da se ne radi o vama, već o njemu.

Pokreće Blogger.