Kad izgubite dijete u sebi, izgubili ste najvrjedniji dio sebe - Ne sanjaj život, živi svoje snove

Gledajte na svaki novi dan kao na novu priliku i naučite cijeniti vjeru sa kojom ste nekada pristupali životu. 


Nemojte da se plašite da idete naprijed i da padnete, iskoristite svaki svoj pad kao novu priliku da ustanete i nastavite dalje. Kada smo bili dijeca nismo razmišljali o tome da se upoređujemo sa drugima, jer smo znali da smo jedinstveni, što nam je pomoglo da se ne zamaramo brigama koje danas imamo. 

Potrudite se da sačuvate ono dijete u sebi, da sačuvate onu lakoću sa kojom ste prilazili odnosu sa drugima i niste gledali ko je veći, a ko manji od vas. Tada se nismo zamarali stvarima na koje nismo mogli uticati već smo ih puštali da se dešavaju onako kako se dešavaju. 



Tada smo znali da neće propasti svijet ako stvari nisu bile onakve kakve smo mi željeli da budu. Ljubav, koju smo tada pokazivali drugima nam se uvijek vraćala i to je bio najljepši dio našeg života. Trudite se da sačuvate ono dijete u sebi koje je živjelo da se igra, a igralo se živeći. 

Tada ništa nije bilo kmplikovano. Radili smo i igrali se onda kada nam se radilo, odmarali smo se kada bismo se umorili. Tada smo pratili ritam svoga tijela, ali najvažnije, pratili smo ritam svoje duše. Pokazivali smo brigu i empatiju za druge i pomagali im u raznim situacijama. 



Tada smo znali da su najvrijednije one stvari koje već imamo, a ne one koje želimo imati. Pokušajte sačuvati dijete u sebi, živite svaki dan ispunjeno, kao da vam je poslednji i nikada nemojte gledati iza sebe. Vrijeme i godine nije moguće vratiti, ali možemo bar na jedan način sačuvati ono dijete u nama.

Sačuvajte onu osobu koja je imala za šta da se bori i koja je imala u šta da vjeruje. Sačuvajte dijete u sebi, jer ne možete naći bolji svijet od onoga koji ste nekada imali.

Pokreće Blogger.