10-godišnji brak mi je postao srećniji uvođenjem 8 sitnih pravila: 1 kompjuter u kući je sjajna ideja

Kao i svi drugi parovi, i mi smo imali svoje dobre i one manje dobre periode tokom našeg braka. 


Pojavljivali su se razni problemi, ali to nije bilo ništa toliko strašno da nismo mogli da se nosimo sa njima. Mi smo jedan od onih parova koji je sa godinama uspio da ojača svoj brak, a nije nam bilo potrebno mnogo da to postignemo. 

Jednostavno smo uveli nekoliko malih stvari kojih smo se počeli pridržavati.  1.U kući imamo samo jedan računar; Prije nego što smo se vjenčali svako od nas je imalo svoj računar. Znali smo sate provoditi sjedeći svako za svojim računarom, radeći ili smo jednostavno istraživali stvari koje su nam bile zanimljive. 



Kada smo se vjenčali odlučili smo da smanjimo na jedan računar, što se pokazalo kao jako dobra odluka. Sada svako obavi svoj posao koji je treba, a ostatak vremena posvećujemo jedno drugome, umjesto za računarom. 2.Izbacili smo televizor; U početku nam je bilo veoma neobično bez televizora u kući, ali vremenom smo se navikli. 

Imamo projektor koji koristimo jednom sedmično, obično petkom veče kada organizujemo sebi malu filmsku veče.  3. Uvijek govorimo kako smo srećna porodica; Možda zvuči otrcano, ali kada ste srećna porodica zaista nije. To nam je mali podsjetnik kakva je naša porodica i trudimo se da zaista budemo srećni. 



4.Nalazimo vremena za izlaske; Prije nego što smo dobili djecu često smo izlazili i uživali smo u tome. Kada su došla djeca to se smanjilo, ali smo ipak našli način da bar jednom sedmično moj suprug i ja imamo veče za sebe i izađemo negdje na večeru. 

5. Pišemo jedno drugome romantične poruke; Jednom sam pročitala u nekom članku kako su jedan muž i žena sakrivali jedno drugome romantične poruke u torbu ili džepove. To mi je bilo jako zanimljivo pa sam se odlučila da i ja počnem to da radim. 

Moj suprug je bio oduševljen kada je našao moju prvu poruku u svom džepu i ubrzo sam i ja dobila jednu. 6. Razgovaramo o budućnosti; Često razgovaramo o tome gdje bismo željeli živjeti i koje bismo zemlje željeli posjetiti. Tako uvijek za godišnji odmor ili praznike posjećujemo neku drugu destinaciju koju do tada nismo posjetili. 

7. Trudimo se da održimo strast; Trudimo se da vodimo brigu jedno o drugome i da budemo privlačni jedno drugome i nakon deset godina braka. Smatram da ni jedan par ne bi trebao da se zapusti samo iz razloga što je u braku. Treba održati strast i privlačnost i tada, a ako vodite brigu o sebi to ćete i uspijeti.  

8. Naš brak stavljamo na prvo mjesto; Djeca jesu važna i ona treba da budu vaše sve na svijetu, ali ne biste trebali uvijek da ih stavljate na prvo mjesto. Prvo mjesto ostavite za vaš brak. Mislim da nema bolje stvari koju možete da pokažete svojoj djeci od ljubavi koju dijelite vi i vaš supružnik. 

Ako pokažete svojoj djeci da se volite i da ste srećni zajedno i vaša djeca će biti srećna, pa će se i oni, kada budu u braku, truditi isto da pokažu svojoj djeci.

Pokreće Blogger.