Djela znače više nego riječi - Lekcije koje nas je naučila 2020. godina koja je sada iza nas

Godina koja je iza nas se mnogima činila beskrajno duga i činilo se kao da nikada neće proći.


Ipak, ta 2020. nas je naučila mnogo čemu o nama samima, odnosima sa drugima, naučila nas je našim vrijednostima i strastima. Kada smo pravili novogodišnje odluke za 2020. godinu, nadali smo se da ćemo u toj godini imati više uspomena, zdravlja, smijeha, avantura i sreće. 

Međutim ta 2020. godina je imala neke druge planove za sve nas, ali smo iz teških trenutaka u kojima smo se našli naučili nekoliko važnih stvari o sebi. Naučili smo da ne traćimo svoj život u čekanju; Naučili smo da uprkos svemu preduzmemo neke korake i napravimo nešto u ovoj godini prije nego što prođe. 2020. godina nas je definitivno naučila da je život kratak. 



Mnogi su se uprkos svemu odlučili na putovanja i stvaranje uspomena koje ne bi imali da se nisu odlučili da rizikuju. Sreća je u malim stvarima; Prvo treba biti mrak da bi bilo svijetla. Tako smo u čitavoj ovoj situaciji naučili vrijednost malih stvari koji su postali naši mali trenuci istinske sreće. 

Dijela znače više od riječi; Ponekad je reći nešto lijepo drugačije je od toga da budeš tu za ljude do kojih ti je stalo. Naučili smo da treba da budemo svjesni ljudi i da donosimo odluke koje će pozitivno uticati na ljude i sredinu u kojoj živimo. 



Slijedite svoje strasti; U 2020. smo naučili da život nikoga ne čeka i da ne treba da gubimo svoje dragocijeno vrijeme radeći stvari oko kojih ne osjećamo strast. Ako niste u stanju da promijenite posao i karijeru, pronađite neki hobi koji volite i koji vas ispunjava. 

U svemu postoji nešto lijepo; Možda je lijepe stvari teško uočiti u teškim trenucima, ali skoro uvijek u svemu postoji svijetla tačka. Više vremena provedenog kod kuče je značilo više vremena sa našim voljenima. Uvijek bezrezervno budite svoji; Istina je kada kažu da možeš postati sve što želiš. 

Možeš promijeniti sve bez obzira na godine. Šta god odlučili da radite uvijek se trudite da to bude vaš izbor, a ne ono što drugi očekuju od vas. Neka vam briga o sebi bude prioritet a ne privilegija; Vaše mentalno zdravlje i briga o njemu treba da vam bude uvijek na prvom mjestu. 

Stavljanje sebe na prvo mjesto u životu, uzimanje prostora kad ti zatreba i izgovaranje riječi "ne" mora biti prioritet. Uvijek imajte nešto čemu se možete radovati; To mogu biti male stvari poput omiljene poslastice ili rezervisanog putovanja. Imati nešto pozitivno čemu se možete radovati će vas ohrabriti da nastavite dalje.

Pokreće Blogger.