Ženske priče: Ostavila sam muža i shvatila da ljubavnik nije onaj sa kim želim da provedem život

Voljela sam svog muža, ali sam nekako počela da osjećan da me zanemaruje i da me uzima zdravo za gotovo. Bili smo u braku tri godine kada sam napravila grešku i zaljubila se u drugog muškarca. 


Bio je mnogo mlađi od mene, slobodan i poklanjao mi je svu potrebnu pažnju, a to je bilo ono što mi je nedostajalo u mom braku. Moj suprug je zbog posla često putovao, što mi je ostavljalo dovoljno prostora da se zabavljam i provodim vrijeme sa svojim ljubavnikom. 

Moj ljubavnik me smatrao veoma privlačnom ženom i više puta mi je rekao kako bi želio da budem samo njegova zauvijek. Bila sam sa njim u vezi iza leđa svog supruga, a ta tajnovitost, koliko je bila stresna toliko me i uzbuđivala. Ponekad sam osjećala krivicu i grižu savjeti, ali nisam željela da moja afera prekine.



Jednom je u meni nešto prelomilo i odlučila sam napustiti svog muža i preseliti se kod ljubavnika. Moj muž je bio šokiran i iznenađen mojom odlukom. To je bio prvi put da sam ga vidjela kako plače, ali sam se držala svoje odluke i otišla sam. 

Moj ljubavnik je bio presrećan i rekao mi je kako mu je drago da napokon pored sebe ima ljubav svog života, ali naša bajka nije trajala dugo. Veoma brzo sam shvatila da to nije u redu. Možda je to bio osjećaj krivice što sam povrijedila svog muža i što sam ga varala. 



Nakon nekoliko sedmica sam shvatila koliko sam pogriješila i da moj ljubavnik nije onaj sa kojim želim da provedem ostatak života. Odlučila sam da zamolim svog muža za oproštaj i ako me želi, da mu se vratim. Moj muž je pristao da se vratim nakon svega.

Razgovarali smo o svemu što se izdešavalo i obećali smo jedno drugome da ćemo raditi na našem braku i ako bude bilo potrebe, potrežićemo i stručnu pomoć. Pred nama je bio dug i težak put, ali smo uspjeli da obnovimo naš odnos i naš brak.

Iako ne mogu reći da je afera pomogla našem braku, oboje nas je uplašila i navela nas da razmislimo o svemu i da se pobrinemo da ovaj put funkcioniše kako treba. Godinu dana nakom moje afere sam ostala trudna i rodila prelijepu djevojčicu koju ne bih imala da se nisam vratila svom mužu. Stvari su na kraju ipak ispale kako treba.

Pokreće Blogger.