Oženiti se znači svoja prava prepoloviti, a obaveze poduplati - 10 zapovjesti bračnog života

Za srećan brak je potrebno mnogo više od strasti i želje, u braku treba da budemo spremni da prezumemo odgovornost bez straha. 


Ravnopravnost i sklad su jedno od ključnih stvari u svakom braku, je ako oni ne postoje teško da ćemo moći ispravno funkcionisati. Brak je dijalog u kome se i tišina računa, to je zajednički cilj do kojeg se dolazi korak po korak. Izdvojili smo 10 osnovnih zapovijesti bračnog života. 

1. Trudite se da napravite ravnotežu u svojoj vezi i da razumijete odnos moći kao što su obrazovanje, finansije, rodbina i djeca. Trudite se da se ni u jdnom od ovih područja ne ponašate tako da se vaš partner odjeća inferiorno jer to samo može da dovede do problema. 



2. Kada je riječ o vašim roditeljima i rodbini uvijek se trudite da budete na strani osobe sa kojom dijelite postelju. 3. Ako jedan od partnera zarađuje više to ne znači da samo on treba da odlučuje kako se novac troši. To je nešto o čemu treba zajedno da odlučujete. 

4. Ako imate veće obrazovanje od svog partnera, nemojte to stalno da ističete. 5. Zapamtite da se vaše uloge u braku u budućnosti mogu okrenuti. 6. Kada dođe do rasprave i svađe nikada nemojte da potežete pitanje vjere. Taj potez može dvostruko da vam se vrati. 



7. Svaki od partnera bi trebao imati svoja područja u vezi u kojima je stručan i odgovoran. Pokušajte da se ne miješate u ono što nije vaš posao. 8. Kada je u pitanju vaspitanje djece trudite se da podjednako dozirate strogost i popuštanje. Ako je jedno od vas sklonije popuštanju, a drugo strogosti teško je da ćete uspostaviti ravnotežu. 

9. Ako je vaš partner taj koji uvijek vozi automobil kada negdje idete, to ne znači da niste ravnopravni kao par. 10. Kada dođe do malih prepirki pokušajte da im ne pridajete previše značaja i nemojte da se trudite da uvijek budete u pravu. Ravnoteža i ravnopravnost se manifestuju u mnogo ozbiljnijim stvarima i na duže staze.

Pokreće Blogger.