Ne možete nikoga natjerati da vas voli - 7 razloga zašto ne bi trebale moliti muškarca za vezu

Ako želimo da imamo srećnu i stabilnu vezu treba da se trudimo da ona bude takva, ali ni u kojem slučaju ne biste trebali moliti muškarca da bude sa vama u vezi. 


To je kao prvo ponižavajuće i u toj vezi nećete biti srećni. Muškarcu treba da pokažete da ste zainteresovani za njega, ali ako vam on jasno da do znanja da ne gaji ista osjećanja prema vama, onda biste trebali da ga pustite. 

Evo nekoliko razloga zašto ne biste trebali moliti muškarca da bude sa vama u vezi. 1. Ponižavajuće je; Moliti za nečiju ljubav i pažnju je ponižavajuće. Time samo pokazujete koliko ste očajni. Da li zaista želite da budete u vezi sa nekim ko vas ne voli onoliko koliko vi volite njega? Naravno da ne. 



Zato nemojte moliti muškarca da vas voli. 2. Nije on jedini na svijetu; Nemojte sebi dozvoliti da mislite da je taj muškarac vaša jednina opcija. Ima još mnogo muškaraca koji možda jedva čekaju da ih pogledate. Ne očajavajte, onaj pravi će se pojaviti kada se najmanje nadate. 

3. Ne trebate mu dokazivati svoju vrijednost; Ni jedna žena ne bi trebala da dokazuje muškarcu razloge zbog kojih bi on trebao da odabere upravo nju. Ako on ne želi da bude sa vama nakon što vas je upoznao onakvu kakva jeste, onda više ništa ne možete učiniti. 



4. Ako ne pokazuje zanimanje za vas kao vi za njega onda on nije taj; Možda ste zaista zaljubljeni u tog muškarca i možda je on upravo ono što ste tražili, ali ako on ne pokazuje isto zanimanje za vas kao vi za njega onda nema smisla da se trudite. 

5. Ne možete nikoga natjerati da vas voli; Ljubav se ne temelji na razumu, to je nešto što osjetiš ili ne osjetiš. Ne postoji trik pomoću kojeg biste mogli natjerati nekoga da vas voli, jednostavno ne postoji. 6. Prava ljubav je lagana; Ako je ljubav prava nećete morati da se trudite nikoga da uvjeravate u svoju ljubav ili da molite za nju. 

Ona će se dešavati sama od sebe i to je ljubav kakva nam je svima potrebna. 7. Možete vi bolje od toga da molite; Kada molite muškarca da bude sa vama to je isti kao da mu otvoreno kažete da je bolji od vas i da biste bili presrećni kada bi pristao da bude sa vama. To nikako ne biste smjeli sebi da dopustite. Vi ste divni onakvi kakvi jeste i zato zaslužujete nekoga da vas voli, a ne da molite za ljubav.

Pokreće Blogger.