Ne gubimo povjerenje samo kada smo prevareni - Ponašanja zbog kojih bi se mogli osjećati izdano

Ne postoji ništa što brže može da uništi vezu od saznanja da vas je vaš partner prevario. To je najteži oblik izdaje koji može da napravi prazninu u vašem srcu koju će teško kasnije neko da popuni. 


Ali, prevara nije jednini način da se izgubi povjerenje u partnera. Postoje još neki načini ponašanja zbog kojih možete izgubiti povjerenje u partnera. 1. Slanje neprimjerenih slika; Nikako ne biste smjeli slati svoje provokativne slike nikome drugom osim svom partneru. 

Senzualnost sačuvajte za svog partnera i nemojte je dijeliti sa drugima. 2. Maženje i grljenje drugih ljudi; Grliti se sa prijateljima je prihvatljivo, ali sve više od toga nije u redu ako ste u vezi. Ne morate biti fizički intimni sa nekim da bi se vaš partner osjećao izdano.



Vašem partneru će sigurno zasmetati ako se budete grlili sa nekim duže neko što je primjereno. 3. Laži bilo koje vrste; Jedana od glavnih stvari u svakoj vezi je iskrenost. Ako imate potrebu da lažete svog partnera onda mu ne možete zamjeriti ako dovede u pitanje vašu odanost. 

Tanka je linija između bezazlenih laži i onih ozbiljnih, zato budite oprezni. 4. Upoređivanje partnera sa nekim drugim; Niko nije savršen pa tako ni vaš partner, ali ono što nikako ne biste trebali raditi jeste da ga upoređujete sa drugima. Normalno je da vas neka druga osoba privuče, ali ne morate odmah svog partnera upoređivati sa tom osobom. 



5. Bilo koja vrsta manipulacije; Kada neko namjerno ili nenamjerno iskorištava drugu osobu, povjerenje između njih se gubi istog momenta. Ako vaš partner čini da se osjećate loše i da sve radite kako ne treba to je jasan znak manipulacije i nezdrave veze. 

6. Nepoštovanje partnera; Oba partnera trebaju da se osjećaju poštovano u vezi i da prihvaraju i poštuju stavove onog drugoga. Jednom kada poštovanje nestane, veoma je teško osjećati se sigurno u vezi. 7. Emocionalno povlačenje u vezi; Najbolje su veze one u kojima su ljudi u potpunosti emocionalno ispunjeni i podržavaju jedno drugo. Kada se jedan od partnera povlači u sebe i distancira to može da bude ozbiljan problem.

Pokreće Blogger.