Lekcije koje bi trebali naučiti kako nebi izgubili sebe u vezi - Ne treba sve da se vrti oko partnera

Dešavalo mi se da svaki put kada bih se zaljubila, zaboravila bih na svoje vlastite potrebe, a partner bi mi postao doslovno sve. 


Počela bih da ga idealizujem i dopuštala sam mu da ima potpunu kontrolu nad mojim životom. Mislila sam da mi je on najvažniji u životu i nije mi bilo stalo ni do čega drugog osim do njega. Na kraju sam uvijek ja bila ta koja je povrijeđena i izdana. 

Shvatila sam da to moram da promijenim, a ovo su lekcije koje sam naučila i obećala sam sebi da više nikada neću dopustiti sebi da neko drugi kontroliše moj život. 1. Morate postaviti jake granice; Zbog toga što nisam uspjela uspostaviti granice u svojim prethodnim vezama, moje srce je bilo svomljeno više puta. 



Naučila sam da u svakoj vezi postoje stvari o kojima se ne može pregovarati. Postoje stvari koje nikada više ne bih trebala tolerisati i držaću se toga bez obzira na sve. 2. Nije mi potreban partner da bih se osjećala ispunjeno; Uvijek sam se osjećala kao da mi nešto nedostaje u životu. 

Mislila sam da bi druga osoba mogla popuniti tu prazninu. Na žalost shvatila sam na teži način da to nije tačno. Sada prazninu u svom životu popunjavam ispunjavajući svoje snove. Znam da sam sama sebi dovoljna i da mi treba neko ko će stajati uz mene bez obzira na sve i ko će ići samnom ruku pod ruku kroz život. 



3. U redu je slijediti svoje snove, čak i kada se oni ne podudaraju sa partnerovim snovima; Mnogi kažu da kako bi veza uspjela trebamo pronaći osobu sa istim snovima i ciljevima u životu. Važno je da podržavate jedno drugo u svemu, čak i ako se ponekad ne slažete. 

4. Kompromisi su u redu, ali ne treba da se mijenjate ni za koga; Svaka zdrava veza treba da se temelji na kompromisima i to je u redu. Prihvatala sam sve što su moji prethodni partneri tražili od mene i mijenjala sam se samo da bih njima ugodila. 

Sada sam naučila da postoje neke stvari koje nikako ne treba raditi, a to je da se ne smijete mijenjati i zbog koga. 5. Partnerstvo je mnogo prikladnija riječ za vezu; Smatram da je partnerstvo mnogo bolja riječ za vezu jer bi se veza trebala temeljiti na jednakosti. 

6. Sebi sam uvijek na prvom mijestu; Moj partner će uvijek biti u vrhu moje liste prioriteta, ali prvo mjesto na listi će uvijek ostati rezervisano samo za mene. Neću više dopustiti da mi bilo ko drugi osim mene postane važniji. 7. Zanemarivanjem problemi neće nestati; Nikad se nisam znala suočiti sa partnerom oko stvari koje su me mučile. 

Sve sam to držala za sebe i nadala se da će nekad izaći na površinu. A kada su izašli tada je nastao potpuni haos. Sada sam naučila da treba da se nosim sa tim pitanjima i da razgovaram o svemu što me muči sa partnerom. 8. Postoji život i izvan veze; Na žalost, svaka veza je činila centar moga svijeta i zanemarivala sam sve druge ljude koji su mi bili bliski. Ljubav me uvijek na neki način zaslijepila i bila sam nepravedna prema tim ljudima. Obećala sam sebi da nikada više neću zapostaviti svoju porodicu i prijatelje.

Pokreće Blogger.