Nisam željela biti druga, željela sam biti prva i jedna ali mi život nije dao priliku - Priča ljubavnice

Nikada nisam nisam imala namjeru da ti ga uzmem. Sam je došao meni sav umoran, potišten i željan ljubavi. Ja sam mu samo pružila utočište u svom srcu i u svom krevetu. 


Bio je toliko srećan dok je bio samnom, ali sam u njegovim očima vidjela da nije bio u potpunosti zadovoljan. Znala sam da mu je stalo do tebe, ali sam isto tako znala da nije želio da ovo što mi imamo prestane. Ne znam zašto te vara samnom, možda sam mu ja samo dio slagalice koji mu je potreban da bude srećan. 

Želim da znaš da nikada nisam željela da budem druga. Željela sam biti prva i jedina, ali mi život nije dao priliku za to. Zbog toga sam prihvatila da budem nečija bar na jednu noć. Želim da znaš da i ja imam osjećanja. Nisam hladnokrvna prostakuša kakvom me smatraš. 



Patila sam svaki put kada nije mogao da dođe i kada je otkazivao naše sastanke zbog nekih hitnih poslova. U tim trenutcima sam shvatila da sam druga i možda ću uvijek biti takva. Možda mi je tako suđeno i ne mogu tu ništa napraviti. 

Zaista sam pokušala da se zaljubim u nekog drugog muškarca, ali sam brzo shvatila da on nije za mene i da nije onaj kakav mi treba. Voljela bih da se promijenim i nadam se da će se to jednog dana desiti, a do tada ću vjerovatno spavati sa svakim muškarcem koji mi bude poklanjao malo pažnje. 



Želim da znaš da tvoj muškarac nije bio jedini koji je varao svoju ženu samnom. Mnogi muškarci su prošli kroz moj život i ostavili trag u njemu. Svi su ti muškarci bili dobri muževi i voljeni očevi i nije mi jasno koji je to razlog koji ih tjera da budu nevjerni. 

Svaki od njih provede noć pored mene, ali na kraju uvijek odabere svoju ženu, majku svoje djece, a ja uvijek ostanem sama. Nije ih briga za moja osjećanja i moje potrebe jer su samnom samo kako bi zadovoljili svoje. 

Želim samo da vam dam jedan savijet. Ako se ikada nađete u situaciji da vas suprug vara, ponašajte se prema njemu isto kao i on prema vama. Jedino će na taj način shvatiti koliko ste dragocjeni, a on vas je izgubio jer nije razmišljao glavom. 

A ja ću već nekako sama, navikla sam. Dovoljno sam jaka da preživim svaku bol i suze sa kojima me ostavlja kada ode tebi. Ovo mi nije prvi put. Navikla sam se već na to. Naći ću izlaz iz ove situacije i sve će biti bolje. Sve bi trebalo biti bolje.

Pokreće Blogger.