Konjukcija Kiriona i Merkura od 15.12. - Spremite se na nove izazove i nova iskustva

15. decembra Kirion kreće naprijed, a zajedno sa njim krećamo i mi u nove izazove i nova iskustva. Od onogo što nas je povrijedilo ostaće samo ožiljci da nas podsjete koliko smo bili hrabri i šta smo sve podnijeli. 


Kirion predstavlja našu ahilovu petu, našu slabu tačku. Za njega su vezane sve naše rane i razočarenja. On predstavlja lijek koji moramo pronaći da bismo se oporavili. Tek kada pomoglemo sami sebi i drugi će moći da nam pomognu. Merkur predstavlja naše misli, naše riječi, učenja i kretanje. 

Merkur je boravkom u znaku Strijelca u potrazi za istinom, a Kirion u znaku Ovna je hrabar i neustrašiv. Kirio je tu da pomogne Merkuru da dođe do istine i pruži mu informacije i komunikaciju koja mu je potrebna kako bi otkrio istinu. 



Ova konjukcija će biti trenutak istine, a teme će nam biti naša bolna iskustva iz prošlosti. Ovo je trenutak kada treba da stavimo tačku na svu bol koju smo osjetili do sada. Razgovarajte o svom bolu i pomozite onome kome možete da se izbori sa svojim. 

 Pružite nekome toplu riječ utjehe, razumijevanje i podršku. Kada Kirion krene direktno naprijed, i mi ćemo sa njim krenuti u nove izazove i iskustva. Merkur je priča, pa kad dodirne Kirona, to znači da smo sazrjeli da čujemo mit o Kironu na nov način. 



Svako od nas nosi jedan božanski dio u sebi, ali tek kada uspijemo da ga osvjestimo vidjećemo svoj pravi identitet. Kada se Merkur i Kirion nađu u trigonu ostaje nam samo da se riješimo svega što nas sputava. Vrijeme je da naučimo koliko su naše riječi važne i da ih koristimo za otvaranje tajnih vrata do prolaza do božanskog dijela sebe.

Pokreće Blogger.