Ljubav je divna stvar, ali nije samo ona važna - Stvari koje su podjednako važne u životu kao i ljubav

Jako je lijepo zaljubiti se u nekoga i da vam ta ljubav bude uzvraćena, ali to nije jedan od mojih jedinih ciljeva u životu. 


Nemojte me pogrešno shvatiti, pronaći ljubav svog života jeste divna stvar, ali to nije nešto za čim bih htjela aktivno da tragam. Smatram da se ljubav dogodi ili se ne dogodo. Za mene postoje stvari koje su podjednako važne u životu kao i pronalaženje ljubavi. 

1. Dobra karijera; Kada mi sve ostalo krene nizbrdo, mogu se vratiti svojoj karijeri. Zaista uživam u svom poslu i volim svoj posao. Ima dana kada razmišljam o drugim stvarima, ali posao me uvijek motiviše i čini me srećnom. 



Koliko god da je važno biti srećan u vezi, važno je i imati ispunjenu karijeru. 2. Moja sreća; Mogla bih imati nevjerovatnog partnera, a opet biti nesrećna. Ono kako se ja osjećam i koliko sam ja zadovoljna svojim životom određuje koliko sam srećna. Sigurno mi nije potrebna veza da bih se osjećala potpuno. 

3. Moji najbliži; To su moji prijatelji i porodica koji su uvijek tu za mene bez obzira na sve. Znam da se na njih uvijek mogu osloniti i nikada ih neću gurnuti u stranu zbog veze. Želim održati te odnose i nadograditi ih. 4. Moje zdravlje; Svoje zdravlje stavljam gotovo ispred svega jer mi je ono jako važno. 



Znam da treba da se brinem o sebi najbolje što mogu, čak iako to znači da ponekad moram da donesem sebične odluka. 5. Imati vremena za sebe, jer to zaslužujem; Volim to što se mogu potpuno opustiti i provesti vrijeme nasamo sa svojim mislima. 

Ponekad mi je iscrpljujuće biti u blizini drugih pa mi je ta mala pauza potrebna. 6. Moji hobiji, interesi i strasti; Odvajanje vremena za bavljenje stvarima koje iskreno volim raditi je ono što me drži motiviranim u životu. Moji hobiji me možda neće učiniti bogatom, ali ako me oni usrećuju, neću se odricati njih. 

7 . Voljeti sebe; Ljubav prema sebi je nevjerovatno važna. Došla sam u fazu da volim to što jesam i učim voljeti sebe. Na kraju krajeva, ono što mislimo o sebi je najvažnije. Voljeti sebe je najbolja stvar koju mogu da učinim.

Pokreće Blogger.