Inspirativni citati Fride Kalo: Ništa nije apsolutno. Sve se mijenja, sve se kreće, sve poleti, i odleti

Frida je bila mnogo ispred vremena u kojem je živjela. Bila je žena koja se puno borila i uvijek je to činila sa ponosom, nevjerovatnom snagom i dostojanstvom. 


Ona je ikona strpljenja, izdržljivosti i snage i kao takva bi trebala da bude uzor mnogim ženama. Frida je pokazala svijetu koliko je sposobna i fizički i emocionalno. Mnogi su bili inspirisani njenim životom i njenom borbom, a ovo su neke od rečenica koje je ona izjavila. 

 "Ja nisam bolesna, ja sam slomljena. Ali srećna sam dokle god mogu da slikam"; "Zaista, ne znam jesu li moje slike nadrealističke ili ne, ali znam da su najiskreniji izraz mene same"; "Ništa nije apsolutno. Sve se mijenja, sve se kreće, sve se vrti, sve leti i odlazi"; 



"Na kraju dana možemo izdržati mnogo više nego što mislimo da možemo"; "Zaslužuješ najbolje, jer si ti jedna od rijetkih ljudi na svijetu koji su iskreni prema tebi, i to je jedino što je važno"; "Mislili su da sam nadrealist, ali nisam. Nikad nisam slikao snove. Slikam samo vlastitu stvarnost.";

 "Ne mogu govoriti o Diegu kao o svom mužu, jer je taj izraz, kad se primijeni na njega, apsurd. Nikad nije bio, niti će ikada biti ničiji muž."; "Diego je bio moje sve; moje dijete, moj ljubavnik, moj svemir."; "Prije sam mislio da sam najčudnija osoba na svijetu, ali tada sam mislio da na svijetu ima toliko ljudi, mora postojati netko poput mene koji se osjeća bizarno i manjkavo na isti način kao i ja. Zamišljala bih je i zamišljala bi da i ona tamo negdje misli na mene." 



"Ne trebaju vam stopala kad imate krila da poletite."; "Preživela sam dvije velike nesreće u životu. Jednu u kojoj me tramvaj učinio kakva jesam, a druga je Diego. Diego je bio daleko gori."; "nađi ljubavnika pored kojeg ćeš se osjećati sigurno i koji će hodati ruku pod ruku sa tobom. Pronađi nekoga čiji se zagrljaju savršeno podudaraju sa tvojom kožom."

Pokreće Blogger.