Budite strpljivi - Univerzum će vam poslati sve što je potrebno da biste se osećali srećno

Ovo je članak koji je posvećen svima onima koji su se razočarali u život, koji su nesigurni u sebe i osjećaju se zbunjeno. 


Za one koji su zbunjeni i imaju noćne more te za one koji ne znaju šta i kuda dalje sa svojim životom. Za sve one koji još uvijek nisu sigurni u svoje snove i kako da ih ostvare, koji proživljavaju unutrašnje borbe kojih drugi nisu ni svjesni. Nemojte da donosite nikakve odluke na osnovu riječi drugih ljudi. 

Nemojte slušati savjete nekih drugih ljudi i slijepo ih se držati. Iako neki od tih savjeta mogu da budu iskreni i od srca, niko osim vas samih ne može znati šta je najbolje za vas. Samo vi možete da donesete pravi izbor i da znate šta je najbolje za vas. 



Ne donosite ishitrene odluke zbog straha da ćete nešto propustiti. Budite strpljivi jer to je pravo blago. Uživajte u svakom trenutku svog života i cijenite sve dobro koje već imate. Fokusirajte se na riječi "Ja mogu", a ne "Ja moram." Svijet je prepun mogućnosti i dozvolite sebi da ih vidite. 

Za sve što nam se dešava postoji razlog i najbolje stvari nas čekaju iza ugla. Pokušajte da shvatite i razumijete da mala neizvjesnost i neodlučnost nisu su loše. Nemojte da se plašite. Dokle god pravite i najmanji korak naprijed, to je uspijeh. 



Nemojte zaboraviti na svoju sadašnjost dok planirate svoju budućnost. Nastavite da udišete miris cvijeća, uživate u predivnom zalasku sunca i čaroliji novog dana. Ne dozvolite da vas prošlost obuzda. Nju ne možemo promijeniti, ali se zato možemo fokusirati na sadašnjost. 

Nemojte previše da razmišljate i brinete. Vjerujte u sebe i radite ono što želite. Patnja i bol su samo privremena osjećanja. Jesu neprijatna, ali su važna, jer nas ona čine boljim čovjekom. Budite ljubazni prema sebi. Imajte dovoljno ljubavi i snage da oprostite sebi svaku grešku koju ste napravili. 

Zapamtite da dobre stvari dolaze onima koji znaju da čekaju, zato se nemojte bojati da čekate. Budite strpljivi i Univerzum će vam poslati sve što vam je potrebno da biste se osjećali srećno.

Pokreće Blogger.