Ako želiš nekoga da mijenjaš kreni od sebe - Zašto imamo potrebu da prevaspitavamo partnera

Podrška i pažnja su veoma lijepe osobine u kojima uživaju svi oni koji su vam bliski, ali neće vam svi uzvratiti to što vi njima dajete. 


Obično privlačite sebi ljude kojima je potrebna pomoć, a rijetko one koji su spremni da vam pruže ljubav. Dajete drugima mnogo ljubavi, a veoma malo te ljubavi ostaje vama. U mnogim slučajevima žene ne vrjednuju sebe dovoljno, zaborave na sebe, izgube se u gomili osjećanja i služe drugima.

Zbog toga mnoge žene biraju partnere koji nisu za njih i smatraju da mogu da ih promijene. Nadaju se da će uspijeti da oblikuju partnera da bude po njihovoj mjeri. Kada naučite da volite sebe, stvarate osnovu za sve ljubavne odnose koji treba da budu dvosmijerni i protočni. Postajete i prijemnik i odašiljač ljubavi. 



Nikada ne treba da žurite sa definisanjem ljubavnog odnosa. Najbolji odnosi su oni koji se razvijaju sporo i prirodno. Potrebno je da prođe neko vrijeme da bi se izgradila prisnost i da bi veza dobila odlike trajne vrijednosti. Potrebno je da naučite da kontrolišete svoje emocije i da se stalno podsjećate na to. 

U novoj vezi treba da posmatrate i preispitujete svoje ponašanje kako bi mogli da primjetite kada nešto namećete partneru iz najbolje namjere, a kada on uopšte ne reaguje pozitivno. Kada pokušavate da promijenite partnera, vi mu svojim staranjem za njegovo dobro oduzimate slobodu odlučivanja i izbora. 



Muškarac neće osjećati zahvalnost zbog toga, već će početi da se osjeća ugroženo i željeće da izađe iz te veze. Možda zaista možete da mu pomognete da promijeni nešto kod sebe, ali ne treba da se zanosite sa tim. Bilo bi mnogo bolje da tu svoju predanost okrenete prema sebi umjesto što želite da promjenite partnera. 

Zapamtite da se mijenja samo onaj ko to želi, a ako vaš partner ne želi da promijeni neke svoje navike ne možete ga natjerati. Često se dešava da žene kako se bliže tridesetoj počinju da paniče zbog toga što se nisu udale i zasnovale porodicu. 

Zbog toga često biraju partnere koji nisu dobri za njih i koje žele da promijene. Svaka žena prvo treba da pronađe sebe i da bude svoja. Da želi da živi život onako kako ona želi i kako njoj odgovara, a kada to postigne , lakše će naći partnera koji joj odgovara i kojeg neće morati da mijenja.

Pokreće Blogger.