Zanimljive činjenice o djeci rođenoj u znaku Škorpije - Svojeglavi su i rade šta žele

Osobe rođene u znaku Škorpije su poznate po svojim intenzivnim emocijama, tajanstvenosti ali i odanosti. Voć od samo rođenja djeca rođena u znaku Škorpije pokazuju svoju hirovitu prirodu, ne slušaju šta im se govori, svojeglavi su i rade sve kako oni žele. 


Astrolozi su izdvojili nekoliko činjenica koje bi trebao da zna svaki roditelj čije je dijete rođeno u ovom znaku. Hirovita priroda; Djeca rođena u znaku Škorpije će već kao bebe pokušavati da izraze svoje nezadovoljstvo plačem i neće se smiriti dok se ne ispune njeni zahtjevi. 

Bilo bi dobro da što prije poradite na dispiplini i uvedete granice svom djetetu. Emocionalnost; Škorpije su veoma emocionalne ali svoja prava osjećanja znaju dobro sakriti. Roditelji bi trebali da uspostave odnos pun povjerenja sa svojim djetetom kako bi ono moglo da im se otvori i kaže kada ga nešto muči. 



Tajanstveni su i misteriozi; Vaši mališani će  sigurno voljeti igru skrivanja i ostale igre koje im omogućavaju nestajanje. Vole sve što ima veze sa misterijom i magijom. Mogu razviti strast prema naučnoj fantastici, a ako ih ne kontrolišete često će njihov prvi izbor biti horor filmovi. 

Mogu biti posesivni; Djeca rođena u ovom znaku često imaju poteškoće u djeljenju igračaka i svojih stvari sa drugom djecom. Trebaće vam puno vremena i razgovora sa vašom malom škorpijom jer se sa vremenem pored posesivnosti može javiti i ljubomora. 



Vole da budu prvi u svemu; Imaju snažan karakter i jaku volju što djecu rođenu u ovom znaku čini jako tvrdoglavim. Neće prihvatiti polovična rješenje i neće popustiti ako je sigurno da je u pravu. Naučite kako da se uz pomoć pregovora izvučete iz sukoba sa njima. Važno je da ga podržavate; Škorpije su snažne i hrabre i ne vole priznati kada ih je strah. 

No, iako mogu biti odvažni i oni imaju mnogo strahova i nesigurnosti pa upravo od vas trebaju povremeni znak da je sve u redu. Zagrljaj ili neki drugi znak naklonosti daleko će dogurati iako će ih ponekad smatrati pretjeranima pogotovo kada su u društvu vršnjaka.

Pokreće Blogger.