Oni koji varaju ne misle na posljedice, misle samo na sebe - Lekcija koju sam naučila na teži način

Nakon trinaest godina provedenih zajedno i deset godina braka moj suprug mi je priznao da je imao aferu sa djevojkom koja je imala svega dvadeset godina. 


Nakon tog njegovog priznanja nisam mogla da podnesem da budem zajedno sa njim u istoj prostoriji kada naša djeca nisu bila tu. Nisam mogla da ostanem sama i da se suočim sa njim. Bila sam toliko bijesna i povrijeđena i nisam znala kako bih reagovala da se nađem sama sa njim oči u oči. 

Jedno veče nakon što sam smjestila djecu u krevet, na tv-u je počela neka emisija koju je vodio bračni terapeut , a tema je bila upravo prevara. Uzela sam daljinski da promijenim kanal, ali moj suprug je rekao da bismo trebali zajedno pogledati tu emisiju. 



Terapeutkinja je rekla je da ljudi varaju zbog načina na koji se drugi ophode prema njima. Moj suprug me samo pogledao i vidjela sam kako mu suze naviru u oči. Pitala sam ga da li je to kod njega bio slučaj, na šta je on odgovorio da jeste. Rekao je da mu je nedostajala ta strast, ta iskra, taj način na koji sam ga prije gledala, a ona ga je na po podsjetila.

Rekao je da se dvoumio i da nije ni bio siguran da mu se ona sviđa, ali je vidio da ga želi i podlegao je iskušenju. Teško mi je bilo da ostanem mirna, ali sam ćutala i slušala ga. Željela sam da kaže sve što ima jer nije bio osoba koja se često otvori i razgovara.



Iako je to bilo nešto što nisam željela čuti, odlučila sam da ga saslušam kako bih mogla odlučiti šta dalje. Htjela sam da spasim naš brak i pokušala sam ga razumjeti. Rekao je da nikada nije razmišljao da me ostavi zbog nje. Da je sa njom sve bilo samo zabava i čista strast koji pored mene nije imao.

I meni su nedostajala uzbuđenja, spontani izlasci i burne noći. I ja sam imala isti taj osjećaj baš kao i on pa nikada nisam potrčala u zagrljaj nekome drugom. I ja sam se isto kao i moj suprug osjećala usamljeno u našem braku pa nikada nisam ništa rekla. 

Ja možda jesam pogriješila što sam ga isključila na neki način jer sam bila posvećena djeci i vođenju našeg doma, ali i on je pogriješio. Mislio je da bi druga žena mogla da učini da bude bolji suprug, ali nije i posljedice su bile katastrofalne i nepopravljive. 

Oni koji varaju ne misle na posljedice koje nosi prevara, oni misle samo na sebe i na svoj trenutni užitak. Odlučila sam da nastavim dalje bez svog muža. Trebalo mi je puno vremena i pokušali smo da naš brak uspije, ali najbolja odluka je bila da svako krene svojim putem sam. 

Pokreće Blogger.