Poruka ženama: Žena treba da se mijenja jer to želi, a ne zato što to od nje zahtjeva muškarac

Ni jedna žena ne treba da dozvoli sebi da sumnja u sebe i da joj se probude negativne misli i osjećanja u vezi. Jer u vezi, više nego bilo gdje drugo treba da bude svoja. 


Debela ili mršava, niska ili visoka, pričljiva ili tiha, povučena ili slobodna, žena treba da bude svoja. Svaka žena u vezi treba da se osjeća sigurno i voljeno. Da se ne srami svojih nesavršenstava, svoje zadnjice, klempavih ušiju, strija i ožiljaka. U vezi ne treba da se gušiš, već da dišeš. 

U vezi ne treba da se sramiš sebe, već da voliš sebe, možda čak i više nego prije jer sada je tu neko ko te voli takvu kakva jesi. Ne guši u sebi ono što voliš da bi ugodila njemu. Nemoj od sebe stvarati ženu za koju misliš da bi se njemu više svidjela. 



Treba da se mjenjaš samo ako ti to želiš i ako vjeruješ da će vam oboma zbog toga biti bolje. Nemoj da farbaš svoju tamnu kosu u svjetliju jer je on jednom rekao da voli djevojke svjetlije kose. Nemoj da se prisiljavaš da voliš nešto što on voli ako ti je to dosadno. 

 Ako voliš da plečeš, a on više voli da sjedi nepomičan, ustani i pleši. Nemoj da sputavaš svoje srce i tijelo. Reci mu ako misliš da nije dovoljno pažljiv prema tebi. Reci mu ako se plašiš nečega iako znaš da on voli hrabre djevojke. Nemoj da ga idealizuješ i da istovremeno sebe sputavaš. 



Razgovaraj sa njim o svemu što voliš. Probaj da razgovaraš kada ste u društvu i nemoj da ćutiš samo zato što on misli da su muškarci ti koji treba da vode razgovor, a žene su te koje treba da sjede i da se smješkaju. Izađi sa drugaricama u grad iako on misli da djevojke nemaju šta da traže same noću u gradu. 

Nema bolnijeg umiranja od onoga da budeš sa nekim ko u tebi budi osjećaj da nisi dovoljni dobra i da si falična. Žena treba da se mjenja jer ona to želi, a ne zato što muškarac od nje to zahtjeva. Žena treba da bude sa nekim pored koga će da kopni, a ne pored nekoga pored koga će iznova i iznova da se rađa.

Pokreće Blogger.