Bila sam ljubavnica a da to nisam ni znala - Kako sam nakon dvije godine otkrila da je oženjen

Imala dvadeset godina kada sam ga prvi put srela. Svidio mi se odmah, bio je pristojan i jako lijepo je izgledao. Pretpostavila sam da je slobodan jer na njegovoj ruci nije bilo prstena. 


To je bila moja prva greška. Dala sam mu svoj broj i veoma brzo mi se javio. U početku sam htjela samo malo zabave i vezu bez obaveza, ali sam upala u vlastitu zamku i zaljubila se. To je bila moja druga greška. Naši sastanci su postali sve češći, u potpunosti sam mu se predala. 

Dala sam mu svoje srce i bez razmišljanja sam mu dala sebe zauvijek. I to je bila moja treća greška. Naša veza se činila kao savršena sve do jednog dana kada sam pronašla nešto u njegovom džepi. Bio je to prste. Ne ženski ili vjerenički prsten, već muški vjenčani prsten. 



Na prstenu je pored njegovog imena bilo ugravirano i jedno žensko ime. Nisam znala šta da mislim. Nisam mogla da vjerujem da je oženjen i da je to vješto skrivao čak dvije godine. Vidio je da plačem i pokušao je da se opravda, ali ja nisam čula ni riječi od onoga šta mi je govorio. 

Naša veza je bila fantazija u koju sam ja vjerovala da će trajati zauvijek. Bili smo sretni, bili smo savršen par. Čitav moj svijet se vrtio oko njega. Oko tajnog života koji smo zajedno stvorili. Bila sam zatvorena u tom svijetu dvije godine dok se jednog dana nisam osvjestila. 



Željela sam da vidim njegovu porodicu, da vidim kako izgleda njegova žena i kakav je njegov bračni život. Dovezla sam se do njegove kuće i dugo mi je trebalo da skupim hrabrosti i da dođem do vrata. Pozvonila sam i otvorila mi je veoma lijepa i nasmijana žena. 

Iza njenih leđa vidjela sam dvoje djece kako se igraju. Suze su mi krenule okrenula sam se i otišla. Koliko god da sam ga voljela nisam željela da upropastim život toj djeci, nisam željela da ta djeca odrastaju bez oca pored sebe, a ni njegova žena ne zaslužuje da sazna za sve ovo jer bi prošla kroz istu bol kroz koju ja sada prolazim. 

Bila bi slomljena jer gubi muškarca kojeg voli. Odlučila sam da odem iz njihovog života zauvijek, ne želim da budem neko ko je rastavio jednu porodicu i uništio jedan brak. Svjesna sam da sam napravila ogromnu grešku, ali sam spremna tu grešku da ispravim i da učinim ispravnu stvar.

Pokreće Blogger.