Pametna žena vodi računa o svom partneru ali i o sebi - Zna kako održati harmoniju u braku

Pametne žene znaju da ako žele da postignu sklad i sreću u svojoj vezi treba da vode računa o svom partneru, ali takođe treba da vode računa i o sebi. 


Da bi se postigla harmonija u vezi potrebno je da se oba partnera jednako trude. Pametna žena zna da je harmonija u vezi važnije od dokazivanja ko je u pravu, a ko nije. Pametne žene se pridržavaju nekih stvari u vezi i pokazuju ljubav svom partneru. 

1. Pokazuje nježnost; Nježnost veoma često nestane između bračnih partnera koji dugo žive zajedno. Pametna žena zna da često pokazivanje svojih osjećanja i podsjećanje voljene osobe na osjećanja jer su ona veoma važna. 2. Pametna žena ne kritikuje svog partnera; Ona će bez agresije i mirnim tonom skrenuti pažnju svome partneru na stvari koje joj se ne sviđaju. 



3. Pomirite se sa njegovom prošlošću; Niko ne može promjeniti svoju prošlost, nju ili prihvatimo ili ne. Izbor morate napraviti sami, jer ste vi ti koji će živjeti sa svojim partnerom. 4. Počastiće ga sa nečim ukusnim; Muškarci vole žene koje znaju da kuhaju i koja zna da mu pripremi ukusam obrok.

Partner će cijeniti to što želite da ga iznenadite njegovim omiljenim jelom. 5. Pametne žene se ne svađaju sa partnerom u javnosti. Ona zna da svoje probleme ne treba da rješavaju na ulici i da za njihove probleme treba da znaju samo najuži članovi porodice. 



Vaše nesuglasice rješavajte u svoja četiri zida a ne vani. 6. Pametna žena ne osuđuje svog muža. Ona će svom mužu pokazati da joj može vjerovati, da je pouzdana i razumljiva bez obzira šta njen muž napravio. Ona nikada neće osuđivati svog muškarca ako napravi neku glupost već će se truditi da to zajedno riješe. 

7. Nemojte se žaliti djeci; Pametna žena zna da se nikako ne smije žaliti djeci na svog partnera odnosno njihovog oca. Sa tim će samo probuditi loše ponašanje i nepoštovanje djece prema ocu. 8. Poradite na sebi; Pametna žena zna da treba da vodi računa o svom partneru, ali takođe zna da treba da vodi računa i o sebi. 

Ona će se uvijek truditi da bude lijepa i privlačna svom partneru kako bi održala strast u njihovoj vezi. 9. Ne osuđujte njegovu porodicu; Kakva god da je njegova porodica, trudite se da pokažete poštovanje prema njima. Ipak je to njegova porodica i on će ih uvijek voljeti. 10. Budite podrška jedno drugome; Kada dođu teška vremena trudite se da budete tu za njega i da mu budete podrška.

Pokreće Blogger.