Životni savjeti 89godišnje manekenke: Nikoga ne kopirajte i ne plašite se izraziti svoju ličnost

Carmen Dell’Orefice je jedna od najstarijih manekenki na svijetu. Sa svojih 89 godina i dalje je veoma aktivna u svijetu modelinga. 


Svoju manekensku karijeru je počela kao tinejdžerka sa svojih 14 godina i svjedočila je promjenama koje se dešavaju u modi zadnjih sedamdeset godina zbog čega je jako cijenjena u svijetu modelinga. "Uvijek sam sanjala da ću postati primabalerina, a bavljenje modom mi je samo služilo da sebi obezbjedim hljeb na stolu" rekla je Carmen. 

Od malih nogu naučila je vrijednost novca i vjeruje da današnja modna industrija potiče žene da budu previše materijalističke. "Bojim se da se mlade ljude danas potiče da kupuju skupe stvari koje mnogi ne mogu sebi da priušte, a zapravo ih i ne žele. Modni časopisi više ne prepričavaju priče kao što su radili prije, sada se bave samo promovisanjem mode."



"Da budem iskrena sa 14 nisam mislila da ću dogurati ovako daleko, bila sam srećna što nisam gladna i što sam mogla sebi priuštiti stvari koje su mi bile važne. Nikada nisam sanjala o dijamantima ili visokoj modi";  "Kada sam imala 40, nisam željela imati 20. Uvijek sam dobro radila svoj posao i izgledala dobro u svojim godinama. Upravo zbog toga mi je uvijek bilo prekrasno stati pred kameru."

"Izgled žene je bitan za ukus, ali ne i za novac. Žena ne treba nikoga da kopira i treba da ima hrabrosti da izrazi vlastitu ličnost.";  "Moda se više tiče ukusa nego novca. Morate poznavati i razumjeti svoje tijelo i prilagoditi odjeću svojim potrebama."; 



"Nisam se udala da bih imala djecu, udala sam se da bih ostvarila vezu sa svojim partnerom sa kojim sam blagoslovena sa jednim djetetom.";  "Biti na naslovnici Voguea sa 15 godina mi nije značilo ništa. Nikada zapravo nisam razumjela šta su to vidjeli u meni.";  "Žena nikada ne treba da odustane od ljubavi i uvijek treba imati pored sebe muškarca.";  "Uživajte u svakom trenutku svog života, a ako volite svoj posao onda je to veliki plus."

Pokreće Blogger.