Nesretan dan ili praznovjerje: Petak 13. - Moćan dan za žensku energiju i kreativnost

Mnogi petak 13. smatraju najbaksuznijim i veoma nesretnim danom, čak su i mnogi horor filmovi snimljeni na temu ovog dana što je u mnogome doprinjelo da se mišljenje o njemu kao o nesrećnom danu održi.


Petak 13. se smatra veoma snažnim danom za manifestaciju kreativnosti, slavljenje ljepote i mudrosti duše. Petak je dan Venere, a Venera predstavlja žensku energiju. Ova energija nam je dostupna krajem sedmice kako bi smo odali počast danima koji su prošli i podsjeća nas da je važno da se odmorimo, zabavimo i opustimo. 

Petak je savršen dan za prihvatanje energije Venere i fokusiranje ne kreativnost, ljepotu i senzualnost. Energija Venere nas podstiče da se prilagodimo svojoj ženskoj prirodi, da potaknemo svoju kreativnost u svim sferama života. Broj 13 ima veoma moćnu žensku energiju i smatra se brojem ponovnog rođenja, stvaranja, plodnosti i krvi. 



U godini imamo 13 mjesečevih ciklusa, a 13. dan pada u sredinu Mjesečevog ciklusa i predstavlja onu sredinu ili presjek između smrti i ponovnog rađanja. Mjesec takođe pomaže ženama da razumiju svoje emocije i lakše se nose sa njima. 

One osobe koje dobro poznaju svoju natalnu kartu i znaju tačan položaj Mjeseca u njoj, znaju na koji način mogu da povećaju energiju Mjeseca i da je iskoriste na najbolji mogući način. Kada se petak i broj 13 nađu zajedno njihova energija se spaja i nastaje moćan dan za žensku energiju i kreativnost. 



Petak 13. slave žene koje su svjesne svog ženskog bića i koje ne zanemaruju vrijednost žene. Ovo je takođe idealan dan za stvaranje i primanje kreativne energije. Petak 13. nije nesrećan dan, to je dan Boginje i povoljan je dan za stvaranje života, za usklađivanje sa svojim osjećanjima i za pokazivanje zahvalnosti Boginji koja živi u svima nama.

Pokreće Blogger.