Mnoge žene se očajnički bore da ne izgube muža i tu griješe: Razvod me naučio važne lekcije

Kada dođe do razvoda veoma vam je teško da se naviknete na sve te promjene i nove navike u kojima ste sami. U tim trenucima jako je bitno da se fokusirate na sebe i na svoje mentalno zdravlje. 


Trebate ostati hrabri i jaki kako zbog sebe tako i zbog svoje djece. Pojave se trenutci u kojima budete prestravljeni i mislite da je svaka nada izgubljena, mislite da će tuga trajati vječno i da nikada ponovo nećete biti srećni. 

Neprestano se pitate kako će taj vaš razvod uticati na druge, prije svega na vašu djecu. Kako će oni prihvatiti sve to i koliko će biti povrijeđeni. Ispostavilo se da sam previše brinula o svima drugima nego o sebi, jer sam ja bila ta koja je najteže prihvatila taj naš razvod. Najteže mi je bilo za praznike. 



To su bili dani koje smo provodili zajedno i u kojima smo uživali. Prvi Božić poslije razvoda mi je bio najteži. Neutješno sam plakala cijeli dan, ali sam na kraju shvatila da moram da prihvatim stvari takve kakve jesu i da moram da nastavim dalje. 

Teško mi je bilo da prihvatim da moj suprug i ja nećemo ostariti zajedno kako smo se zavjetovali jedno drugome. Ponekad brak ne ispadne onakav kakav ste sanjali da će biti. Ponekad nakon nekoliko godina shvatite da vi i partner nemate istu sliku kakav bi vaš brak trebao da bude i ne preostaje vam ništa drugo nego da svako krene svojim putem u potrazi za boljim. 



Čekanje i nadanje da će se stvari popraviti neće donijeti ništa dobro. Što prije shvatite da ne vrijedi da plačete i tugujete to ćete prije moći da nastavite svoj život i da nađete stvari u kojima ćete uživati i koje će vam donostiti radost. Poslije razvoda postanete potpuno druga osoba. 

Izgubite se na trenutak da biste se ponovo pronašli. Naučite da uživate u vlastitom društvu, da se prilagodite novim životnim navikama. Naučite da volite sebe.

Pokreće Blogger.