Ne osuđujte žene koje su ostale nakon prevare - Sve one imaju svoje razloge zašto su to učinile

Kada saznate da vam partner nije vjeran situacija nikako nije jednostavna. Suočite se sa činjenicom da to nije lako kao što vam se činilo da jeste. 


Postoje oni koji kažu da nikada ne bi ostali kada bi saznali da ih partner vara, ali istina je da oni u stvari i ne znaju kako je to niti znaju kako bi postupili u takvoj situaciji dok im se ona stvarno ne dogodi. Postoje i oni koji su sve to prošli, koji su ostali ali na kraju ipak otišli. 

Takođe postoje i oni koji su ostali u braku uprkos saznanju da ih je partner prevario i koji tvrde da je to samo ojačalo njihovu vezu. Jedine dvije osobe koje znaju kakva je situacija u kojoj se nalaze su te dvije osobe koje prolaze kroz nju. 



Ono što treba da uradimo je da prestanemo da osuđujemo žene zbog svega što urade nakon što budu prevarene, bilo da ostanu ili odu. Prolazak kroz sve to je jedno od najgorih bolova koje možete da osjetite. Osjećate se posramljeno, srce vam je slomljeno i sve što želite jeste da se vaš život vrati u normalu. 

Potrebno je mnogo vremena da bi se te emocije obradile. Možda ćete se jednog dana probuditi i odlučiti da ste dovoljno jake i spremne za odlazak, a mozda duboko u sebi znate da ova veza nije dobra za vas, ali svejedno ostajete jer se plašite kakav bi vaš život mogao izgledati bez vašeg partnera. 



Možda biste želje i potrebe svoje djece stavile ispred svojih i odlučili da želite da rastu sa roditeljima koji su još uvijek u braku. Žene su te koje se često međusobno prozivaju i daju negativne komentare, te svojim negodovanjem osuđuju žene koje su žrtve nevjere. 

Samo zato što ona bira drugačiji put nego što biste vi odabrali, ne znači da se ona mora osjećati još više povrijeđeno nego što to već jeste. Njena patnja je dovoljno velika i ne treba joj dolijevati so na ranu. Budite joj podrška, saslušajte je, ali nikako je nemojte osuđivati.

Pokreće Blogger.