Najteže je reći zbogom onima od kojih ne želimo da se rastanemo

Kažu da nam je najteže da se oprostimo sa onim osobama sa kojima ne želimo da se oprostimo. Najteži rastanak je onaj koji smo napravili, a nismo to željeli. 


Izgubili smo ljude koje nismo željeli da izgubimo. Za neke ljude mislomo da će zauvijek biti sa nama, ali oni napuštaju naš život jednog dana i sve što nam ostaje su sjećanja. Njih ne možemo nikada vratiti i ne možemo ništa promjeniti kako bismo spriječili njihov odlazak. 

Treba da prihvatimo da ih više nema i da krenemo dalje. Ponekad je oproštaj najbolji za nas i za ljude koji odlaze. Moramo ih pustiti i moramo naučiti da budemo srećni bez njih čak i ako smo mislili da nam bez njih nikada neće biti moguće da budemo srećni. Trudite se da uvijek gledate naprijed. 



U početku vam može biti neobično bez te osobe koja vam je donijela toliko radosti i lijepih trenutaka u život. U redu je ponekad probuditi stara sjećanja i isplakati se. To je dio procesa oporavka. Učinite ono što je potrebno da bi se vratili u normalu. 

To je sastavni dio života. Svaka osoba koja uđe u vaš život ima određenu ulogu i svrhu u njemu. Oni su tu da nas nauče lekcijama i da nas nauče da budemo mudriji. Oni su nam bili potrebni u određenom trenutku isto kao što smo i mi bili potrebni njima. 



Ako ih volite nastavite da ih volite. Ljubav ne poznaje daljinu i ljubav ne poznaje granice. Volite one do kojih vam je stalo jer nikada ne znate kada će doći taj trenutak u kojem ćete morati da se oprostite od te osobe. Volite one do kojih vam je stalo kako ne biste žalili za propuštenim prilikama i kako se ne biste kajali što im niste posvećivali više pažnje i ljubavi.

Pokreće Blogger.