Neke tajne treba da ostanu tajne - Stvari o kojima ne biste trebali razgovarati ni sa svojim najbližima

Iako vaša porodica želi da zna sve što se dešava u vašem životu, to ne znači da treba sa njima da dijelite sve sto se dešava sa vama. Ponekad vam se može činiti da je neka stvar bezazlena, ali možete da rizikujete da budete povrijeđeni.


Zato je vema važno da povučete liniju između vas i porodice kada je u pitanju dijeljenje ličnih stvari. Veoma je važno da vodite računa o svojim emocijama i osjećanjima onih koji su vam važni. Zato postoje teme koje je najbolje da izbjegavate da dijelite sa svojom porodicom. 

1. Planovi za budućnost. Kada dijelimo svoje planove za budućnost sa drugima to može da nas prevari i da mislimo kao da smo već postigli cilj čak i kada nismo. Zbog toga možemo da izgubimo interes i da se manje trudimo da uradimo ono šta želimo, žbog čega nam sve postaje teže da uradimo. 



To što govorite svojoj porodici svoje ciljeve za budućnost može da vam naškodi, pa je bolje da ne spominjete ni najmanje detalje.  2. O problemima u vezi. Članovi veše porodice ne dijele ista osjećanja sa vašim partnerom kao vi, pa kasnije i kada vi oprostite svom partneru neku grešku, oni će još uvijek imati nešto protiv njega. 

Oni mogu da pokažu brigu prema vama time što će nastaviti da sumnjaju u sve i svakoga. 3. Koliko zarađujete. Vi zarađujete novac za sebe, i kada vas neko zapita koliko zarađujete recite mu ugrubo godišnji iznos koji zarađujete. Takođe ako postoji bilo kakav finansijski problem najbolje je da ne odajete previše detalja. 



Oni bi zbog toga mogli da budu previše zabrinuti i počeće da vam daju nepotrebne savjete kako da upravljate novcem.  4. Vaše planove za brak i djecu. Vaši roditelji možda silno žele unučiće i stalno vam dosađuju sa tim, ali jedino ste vi ti koji bi trebali da donesu odluku kada žele da stupe u brak i imaju djecu. Kako biste se poštedjeli mnogo nerviranja najbolje je da izbjegavate ovu temu. 

5. Vaše greške. Neke male greškice možete da otkrijete, ali one veće ne treba da godorite svojim roditeljima. Oni bi zbog toga mogli da se zabrinu i da pokušaju da riješe situaciju u kojoj se nalazite. Zapamtite da vaši roditelji ne mogu da riješe svaki vaš problem i ne moraju da riješavaju vaše probleme. 

 6. Ne morate uvijek da im govorite gdje ste i šta radite. Kada ste dijete normalno je da vas majka stalno pita gdje idete i sakim, ali kada odrastete ne morate da odgovarate na ova pitanja. Ako se vaši roditelji ponašaju previše zaštitnički prema vama i zabranjuju vam neke stvari iako ste odrasla osoba, onda treba ozbiljno da porazgovarate sa njima.

Pokreće Blogger.