Divan je osjećaj kad sve možeš sama - Tužno je kad moraš

Divan je osjećaj kada možeš sve stvari da riješiš sama, kada možeš da izađeš iz svoje zone udobnosti, da se snađeš u svakom gradu i da stvaraš mnoštvo novih uspomena. 


Divno je kada znaš kako da se prilagodiš na nešto novo, da poguraš druge, da prepoznaš svaku dobru priliku i da nižeš uspijeh za uspijehom. Divno je kada znaš da uhvatiš trenutak, da zagrizeš, da stegneš, da pustiš. Divan je osjećaj kada uspiješ da preboliš, da ponovo voliš i da budeš voljena. 

Divno je buditi se svaki dan sa novom nadom. Divno je kada možeš sve sama, ali je tužno kada moraš. Dođeš u neke godine i shvatiš da je tvoj život u savršenom redu i više od toga, ali vidiš da negdje duboko u tebi nešto ne štima. 



Mnogi ti se dive, hvale te, a ti ne znaš da kako da reaguješ, zastaneš malo da razmisliš o svemu. Razmišljaš danima o odlukama, prošlosti i na kraju dođeš do zaključka. Počinje da te steže u grudima, teško ti je i bolno, ne možeš to da izgovoriš ni u sebi, a kamoli na glas. 

Ali moraš. Ponekad mi je žao same sebe. U meni ima toliko nježnosti, iskrene ljubavi koju još nikome nisam dala. Shvatila sam da su sve moje dosadašnje ljubavi bile čisti promašaj i pokušaji da volim osobe koje nisu voljele ni same sebe, pa kako sam onda mogla očekivati da vole mene. 



Kako sam mogla očekivati da me vole osobe koje ne prihvataju čistu ljubav, koje bježe, boje se i stvaraju zidove. Ovaj svijet je postao toliko kvaran da ljudi danas svašta nazivaju ljubavlju i što je najgore to opstaje. A gdje si ti u svemu tome? Gdje si da ti kažem šta bih htjela, da mi kažeš o čemu sanjaš? 

Gdje si da maštamo zajedno , da podjetinjimo i odlutamo negdje daleko? Gdje si da ti mogu reći nemoj, a da mi ti kažeš hajde, Kad nešto zapne i kad neće naprijed da sam tu. Da vodimo svako sebe, ali zajedno. Da me nazoveš i ispričaš mi šta te muči i da ti kažem možeš ti to. 

Gdje si da ležimo i dangubimo i da živimo u trenutku. Gdje si da se zajedno plašimo, da probamo, da padnemo, da prođemo i da smo tu jedno drugome za sve i svašta. Ali nema te.

Pokreće Blogger.