Zbog čega muškarci varaju iako vam kažu da vas vole - "Za njih je ljubav samo riječ"

Istraživanja pokazuju da više od 50% muškaraca vara svoje partnerke. Ako uzmemo u obzir tu činjnicu da nisu svi muškarci vjerni biće nam teško da se odlučimo da nekome vjerujemo i da se upustimo u romantičnu vezu.


Neki muškarci su u stanju svojim partnerkama da izjavljuju ljubav i pokazju nježnos, a opet da se okrenu nevjerstvu i da varaju svoje partnerke. Istraživanja su pokazala da postoje mnogobrojni razlozi zbog kojih muškarci varaju iako tvrde da vole svoje partnerke.

Strah od vezivanja. Iako ovo može da bude veoma jadan razlog, mnogi muškarci varaju jer se boje da vezivanja. Koliko god da voli svoju partnerku, ako osjeti strah muškarac može da prevari svoju partnerku. Nezadovoljstvo intimnim odnosom. Treba da znate da su ljubav i seks dvije različite stvari. Ako muškarac nije zadovoljan vašim seksualnim životo, bez obzira koliko vas voli, on će da potraži to zadovoljstvo u nekoj drugoj ženi.



Stres zbog obaveza. Ako imaju mnogo obaveza na poslu koje im uzrokuju stres varanje može da bude nešto u čemu će da potraže spas. To naravno neće da ga riješi stresa ali će na taj način bar na trenutak da zaboravi na stres i obavese koje ga uzrokuju.

Plaši se da ne bude izuzetak. Ovo se naročito dešava muškarcima kada dođu u određene godine. Ako njegovi prijatelji varaju svoje partnerke on neće htjeti da bude izuzetak pa će i on isto da se prepusti aferama. On ne želi da njegovi prijatelji misle da je on slabić i da nešto ne smije da uradi. Na taj način će željeti da se dokaže pred njima.



Nesiguran je. Mnogi muškarci su veoma nesigurni pa im je potrebna potvrda od drugih kako bi se osjećali kompletni i vrijedni. Treba im pažnja od nekoga ko nije njihov partnet da bi popunili tu nesigurnost pa će otići u krevet sa drugom ženom kako bi se osjećali bolje.

Strah od starenja. Za neke muškarce je varanje dokaz njihove moći, žbog čega se oni osjećaju moćnije i mlađe. Oni tada uglavnom biraju mlađe žene, ponekad mnogo mlađe od njih. Muškarce mogo jače pogađa starenje nego žene.

Za neke od njih je ljubav samo riječ. Ljudi kažu mnoge stvari a da to u stvari ne misle. Postoje muškarci koji će varati čak i kada su zaljubljeni u svoju partnerku i oni koji da joj kažu da je vole iako to ne misle jer ne znaju šta je ljubav i govore vam da vas vole samo zato što znaju da vi to želite da čujete.

Pokreće Blogger.