Priča prevarene žene: "Nakon vjenčanja sam saznala da me vara, bila sam trudna"

Bili smo jako mladi kada smo počeli da se zabavljamo, bili smo još u srednjoj školi. Ja sam dolazila iz imućne porodice, dok je on dolazio iz siromašnije porodice. Moj otac je ulagao sve u moje obrazovanje, a on nije bio obrazovan. Bio je pomalo bahat, ali duhovit i šarmantan. Ni sama ne znam kada sam se zaljubila u njega. Krili smo našu vezu jer sam znala da je moji roditelji nebi odobrili. 


Nekoliko mjeseci kasnije priznala sam svojim roditeljima da sam u vezi sa njim, spakovala sam se i odselila se kod njega. Moji roditelji su bili shrvani bolom, molili su me da se vratim kući, ali ja sam bila odlučna da se udam za njega.  Nakon nekog vremena shvatila sam da je moj suprug jedna veoma lijena i ljubomorna osoba. 

Mnogo je pio i znao je biti bahat i nezgodan kada popije. Počeli smo često da se svađamo, a jednom je čak u pijanom stanju digao ruku na mene. Znao je izlaziti sa društvom i ne dolaziti danima kući. Niti sam znala gdje je bio, a nisam smjela ni da ga pitam. Ubrzo sam shvatila da ima ljubavnicu. Ja sam bila u trećem mjesecu trudnoće, nismo bili u braku ni godinu dana, a on je već imao drugu.  



Vidjela sam poruke u njegovom telefonu. Dok je on spavao ja sam čitala poruke, plakala sam i moj cijeli svijet se rušio. Pokušala sam da razgovaram sa njim o tome. Sve mi je priznao, čak nije pokazao ni najmanje kajanje. Zivjela je u inostranstvu, dolazila je u naše mjesto često i viđali su se i sastajali po hotelima kada god je dolazila.

Odlučila sam da se vratim svojim roditeljima koji su me dočekali raširenih ruku. Molio me da se vratim, zbog djeteta. Govorio je da me voli i da je ona uvijek samo prolazna faza. Rekao je da će da se promijeni, zakleo se da će da bude dobar muž i otac.  



Popustila sam nakon nekoliko dana, vratila sam mu se ali sam obećala samoj sebi da ako posumnjam ponovo bilo šta odlazim i ne vraćam se više. Kada se naša kćerk rodila uglavnom sam ja vodila brigu oko nje. Par mjeseci nakon njenog rođena uhvatila sam ga da ponovo priča sa njom preko telefona.  

Govorio joj je da je voli i da želi da bude sa njom. Istog momenta sam počela da pakujem svoje stvari. Kad je vidio šta radim počeo je da me preklinje da ne idem i da sam smiješna, da nisam dobro čula i da sam sve pogrešno shvatila. Kada je vidio da sam ozbiljna uzeo je dijete i rekao da ostaje sa njim. Pokušala sam da mu uzmem dijete kada je on počeo da me odguruje od sebe i udara.  

U tom trenutku je u kuću ušao njegov otac uzeo mu dijete i istjerao ga iz kuće. Njegov otac mi je pomogao da odnesem svoje stvari kod roditelja, plakali su kada su predavali svoju unuku mojim roditeljima ali su znali da je tako najbolje za sve.

Kasnije sam čula da je odselio u inostranstvo kod svoje ljubavnice. Za prvi rođendan naše kćerke nije ni nazvao da čestita, a kada je dolazio nikada nije pitao za nju niti je tražio da je vidi. Naša kćerka je sada već odrasla djevojčica. Pitala je par puta za njega. Ja sam ga zvala da dođe da je vidi i rekla sam mu da pita za njega, ali on se nikada nije udostojio da pozove, a ni da dođe.

Pokreće Blogger.