Postavite jasna pravila u vezi: Muškarc se ponaša prema vama onako kako mu dopustite

Možda vam se čini da je svaka veza koju ste imali bila loša i da vam se loše veze ponavljaju iznova. Na početku veze su vam se svi bivši činili dobri, onećavali su puno i vi ste mislili da ste napokon našli onog pravog. 


Kako se veza počela razvijati stvari su počele da se mijenjaju, a ti dobri momci su se pretvorili u prava čudovišta. Čak su počeli lošije da se ponašaju prema vama kada ste im pokazali svoju ranjivost i što ste ih vi više voljeli oni su postajali gori prema vama. Problem je u tome što ste svoju vezu započeli sa pogrešnim tonom i stavivima. 

Svaki taj muškarac koji se loše ponašao prema vama, pokušao je da manipuliše vama kako biste vi zaboravili da postavite određena pravila. Zaljubili ste se i zaboravili na sve svoje vrijednosti. Možda ste u tom trenutku mislili da time činite kompromis, niste htjeli da ispadne da zahtjevate previše od muškarca koji vam se sviđa kako ga ne biste otjerali od sebe. 



Mislili ste da je ljubav stvarna i iskrena i da ne treba da postavljate nikakva očekivanja i pravila. Mnogi muškarci ovakvo ponašanje vide kao priliku da vas povrijede, prestaju da vas shvataju ozbiljno i prestali su da se trude u vezi. To ne znači da treba da budete previše dostupni i hladnokrvni već da ne treba da spuštate svoje standarde ni zbog koga. 

Nemojte da pristajete na nešto što je za vas neprihvatljivo samo zato što vam se neki muškarac sviđa. Svaki put kada stavite njegove potrebe ispred svojih nemojte da očekujetet da ćete dobiti bilo šta zauzvrat, time mu samo dajete do znanja da može prema vama da se ponaša kako želi. Svaki put kada vas vrijeđa, a vi ćutite pokazujete mu da nemate ništa protiv takvog ponašanja. 



Svaki put kada flertuje sa drugim ženama, a vi i dalje ostanete sa njim pokazuje da vam ne smeta da vas vara i da ga dijelite sa drugima. Sve zavisi od vas i od toga kakva pravila ćete vi postaviti u vezi. Ako prihvatite nepoštovanje muškarca time mu pokazujete da ne poštujete samu sebe i da ne zaslužujete ništa osim mrvica pažnje i ljubavi koje vam daje kada njemu odgovara. 

Kada mu dajete drugu priliku za nešto što nije smio da uradi pokazujete mu da ste spremni uvijek da mu opraštate. Kada trpite da se muškarac loše ponaša oprema vama dajete mu zeleno svijetlo da to nastavi raditi i dalje i da vam ne smeta takvo njegovo ponašanja.

Pokreće Blogger.