"Držite svoje prijatelje blizu, a neprijatelje još bliže" - Zbog čega bi trebali da volite svoje neprijatelje

Svako od nas ima bar jednog neprijatelj, osobu koja se naslađuje našim neuspijehom i bolom. Ponekad nam neka osoba postaje neprijatelj iz razloga sto su nam karakteri različiti i zbog toga se jednostavno ne podnosimo.


Neke osobe vaj mrze bez razloga. Bez obzira na koji ste dačin stekli neprijatelja razmislite o tome zbog čega biste to trebali da cijenite svog neprijatelja. POkazaćemo vam nekoliko načina kako da prestanete da se zamarate sa svojim neprijateljima i kako da se natjerate da ih zavolite.

1. Kontrola bijesa. vaši neprijatelji su prave osobe koje će vas naučiti da savladate kontrolu bijesa. Znamo da su naši neprijatelji ti koji su sposobni da probude ono najgore u nama, oni vam takođe mogu pomoći da naučite da se kontrolišete.



2. Prilika za zdravo natjecanje. Vaši neprijatelji vam mogu biti sjajni rivali. Od njih dobijate motivaciju da se takmičite i to može da bude vaš dobar put do pobjede. Samo pazite da za vrijeme svog takmičenja ne postanete neka loša verzija sebe jer to što igrate protim svog neprijatelja može da bude kritično.

3. Njhovi negativni komentari mogu da vas poguraju. Istina je da vaši neprijatelji nemaju mnogo toga lijepog reći za vas, ali takođe vaši neprijatelji će vam uvijek reći istinu u lice. Sa tom svojom iskrenošću  vam mogu pomoći da postanete bolja osoba. 4. Neprijatelji vam mogu biti jaki saveznici. Kada volite svoje neprijatelje više se trudite da sklopite mir sa njima i ostvarite komunikaciju. Oni vam takođe mogu pomoći da radite zajedno na duge staze.



5. Naučite da cijenite ljubav. Ljubav i mržnja su dva različita osjećanja. I kada imate neprijatelje uvijek ćete imati pored sebe i osobe koje volite. Nikada ne dozvolite da mržnja prevlada nad vama. 6. Da li vam je potrebno da mrzite. Mržnj je loša i treba da se trudite koliko god možete da je se riješite. Iako je istina da nam neprijatelji donose mnogo loših emocija, ako želite da vodite prosperitetan život ne možete da nosite toliki teret na svoji leđima.

Pokreće Blogger.