Uvijek dajte prednost braku ispred ljubavi - Istraživanja su pokazala da ugovoreni brakovi traju duže

Pojedini stručnjaci vjeruju da provodimo previše vremena u potrazi za savršenim partnerom i nadi da ćemo se zaljubiti.  Oni smatraju da je odlazak na sastanke siguran put do slomljenog srca i da brak treba da ima prednost ispred ljubavi. 


Smatraju da ako stvarno želite da se upustite u brak, prvo treba da se vjenčate i pustite da se ljubav dogodi kasnije. To ne znači da treba da se vjenčate sa prvom osobom na koju naiđete, ali treba da prestanete unaprijed da osuđujete svaku vezu na propast.  

Ne treba da trošite godine u vezi sa nekim za koga niste sigurni da je onaj pravi. Svaki brak zahtijeva kompromis i ako želite da se vjenčate više od ičega na svijetu treba da se riješite svih nerealnih srandarda i zahtjeva koje ste sebi zadali u potrazi za gospodinom "Savršenim."



Drugim riječima treba da imate volju i želju da se vežete pa tek onda da dozvolite da se dogodi ljubav. Ljubav je prevrtljiv razlog za brak, brak je sporazum dvije osobe za stvaranje porodice i stabilonog života.  Istraživanja su pokazala da ugovoreni brakovi traju duže. 

Procjenjuje se da su više od polovine brakova u svijetu, ugovoreni brakovi. Na primjer u Indiji 90% brakova su ugovoreni brakovi i samo 1% njih završi razvodom. Ljudi se jednostavno prepuste braku i dozvole da se veza formira vremenom u nadi da će ljubav da raste. 



To nije slučaj u svim brakovima ali se dešava u više brakova nego što mislite. Iako svi želimo da se osjećamo voljeno i povezano ne žele svi da se uspuste u brak i ne treba da dozvolimo da budemo prisiljeni na to.  Svaka uspješna veza zahtjeva naporan rad. 

Ako želite da budete u braku ili vezi treba da budete spremni da joj se posvetite i razmotrite stvari koje su vam na raspolaganju i prihvatite svoje obaveze.  Prestanite stalno da razmišljate o tome koliko bi drugačiji vaš život bio da ste radili više zabavnih stvari dok ste se zabavljali sa svojim partnerom, sve te zabavne stvari možete da nastavite da radite i u braku.

Pokreće Blogger.