"Platonska ljubav često ima srećnu budućnost" - 4 najznačajnije karakteristike platonske ljubavi

Otkrivamo 4 najznačajnijih karakteristika platonske ljubavi:


1. Potpuna iskrenost Jedna od glavnih karakteristika platonskog odnosa je čista iskrenost. "Platonska ljubav ne mora štedeti ničija osećanja. Nema potrebe za maskama. Ta brutalna iskrenost je sjajna i donosi olakšanje", objašnjava članak u časopisu Conscious Warrior.

U takvoj vezi možete razgovarati o stvarima koje ne možete u klasičnoj romantičnoj vezi, možete otvoreno razgovarati o svojim nedostacima i postavljati pitanja koja možda ne možemo da postavimo romantičnim partnerima. Platonski odnosi su manje osetljivi i mogu izdržati brutalnu iskrenost. Ne morate brinuti o održavanju mira.



2. Zdrave granice Iako je potpuno iskrena, platonska veza podrazumeva formiranja jasnih granica. Kada počnnete međusobnod a delite iskustvai prihvatate vaše razlike, drugačija interesovanja i stavove, važno je da u tom procesu izgradite jasne granice kako bi platonska ljubav mogla da se razvija.

Što više nauče o granicama u vezi i poštujete ih, veza će jačati. Kako odnos napreduje, možemo shvatiti koje granice možemo pomerati i koliko dalje. 3. Bez visokih očekivanja U klasičnim emotivnim odnosima uvek postoje određena očekivanja od partnera ili veze uopšte, ali u platonskoj ljubavi se takva barikada briše.



Najčešće su visoka očekivanja razlog konflikta, urušavanja odnosa i rasprava. Zato se u platonskom odnosu ne kreiraju zajedbničke obaveze i velika očekivanja, ciljevi i zajednički planovi. Osobe koje su u platonskoj ljubavi, jednostavno dopuštaju da se odnos sam od sebe razvija i jedno drugo prihvataju u celosti baš onakvima kakvi jesu.

4. Nesebičnost Romantičnoj vezi četo pribegavamo sa dozom sebičnosti - očekujemo da će se partner oprostiti od nekih svojih potreba, interesovanja i rizikovati svoje vreme i želje kako bi se više posvetio nama. U platonskoj ljubavi sebičan aspekt ne postoji.

Platonski odnos dopušta slobodu, prihvatanje istinskog JA i ne trpi odustajanje od sopstvenog bića radi druge strane. Jedina uslovljenost je potreba da se osobe u odnosu međusobno razvijaju. U platonskoj ljubavi jasno osećamo da smo voljeni i otkrivamo novu perspektivu o tome kako zapravo treba nekoga da volimo - iskreno, sa poštovanjem granica, otpuštanjem nerealnih očekivanja i najboljim delima za svoju voljenu osobu.

Pokreće Blogger.