Navike žena koje nemaju problema sa stresom - "Redovno vježbanje može imati veliki uticaj na vas"

Kako spriječiti stres da utiče na vaše opšte blagostanje? Pratite sljedećih šest isprobanih i provjerenih navika žena koje nemaju problema sa stresom.


Spavanje; Miran san ne samo da vas priprema za sledeći naporni dan već i sprečava nastanak iscrpljenosti koja je veoma često jedan od preduslova stresa. Suočavate se sa nesanicom koja je povezana sa stresom ili samo treba da poboljšate kvalitet odmora?

Stručnjaci tvrde da je “užina” prije spavanja, koja se sastoji od male količine složenih ugljenih hidrata (kao što su, na primjer, ovsene pahuljice) odličan recept za dobar san. Pored toga, potrebno je i da su vam jastuci i dušek udobni, a spavaća soba zatamnjena i hladna.



Izađite van; Odvojite trenutak da napustite radni sto i da se podsjetite kako izgleda dan! Iako sunčanje i nije najpametnija ideja, malo sunca i svježeg vazduha svakog dana nudi mnoštvo pozitivnih efekata. Dakle, izađite malo napolje, makar to bilo na pet minuta, kako biste smanjili napetost, razbistrili glavu i napunili baterije. Jeftinije od odmora, a gotovo jednako efikasno.

Pijte manje kafe; Unošenje manje kofeina može držati na odstojanju promjene raspoloženja i nervozu koji se povezuju sa stresom. Vjerovatno nećete biti svjesni koliko snažaj uticaj kofein ima na vaše tijelo i raspoloženje sve dok ne smanite njegov unos. Jedini izuzetak: prije vježbanja – novija istraživanja pokazuju da unos kofeinskih napitaka prije vježbanja poboljšava performanse i ukupni učinak.



Redovno vježbajte; Pridržavanje redovnog rasporeda vježbanja ne samo da će vam pomoći da budete u formi već će vam pomoći da nađete unutrašnji mir, izbacite iz sebe negativnu energiju i riješite se stresa. na primjer, ako odlučite da svakog utorka idete na časove joge, vi se obavezujete da ćete posvetiti određeni vremenski period sebi i svom blagostanju. To je dobar osjećaj, i psihički i fizički.

Držite se zdravih grickalica; Tokom stresnih dana važno je da redovno jedete, kako bi metabolizam bio na optimalnom nivou i kako biste imali dovoljno energije za nošenje sa svakodnevnim izazovima. Međutim, ukoliko volite grickalice, imajte na umu da velika većina njih vodi do osjećaja tromosti, nadimanja ili hiperaktivnosti, a sve navedeno može prouzrokovati i pogoršati negativne simptome stresa. Umjesto da odmah posegnete za čipsom ili čokoladicama, držite se zdravih grickalica (kao što su neusoljeni bademi).

Mislite pozitivno; Kada se suočavaju sa stresnim situacijama, naše misli obično “oslabe” te se naš uobičajeni optimizam pretvara u negativne i zbunjujuće misli. Ovakve misli, zauzvrat, stvaraju više stresa i tako produžuju negativan ciklus. Međutim, zatvaranje očiju samo na jedan trenutak i fokusiranje na jednu ili više stavri na kojima ste zahvalni, može vam pomoći da preusmjerite energiju, povećate produktivnost i smanjite nivo stresa.


Pokreće Blogger.