Ojačajte svoju intuiciju i počnite joj vjerovati - Psiholozi otrivaju 5 načina

Da biste uspostavili i ojačali komunikaciju sa svojim unutrašnjim glasom, evo šta trebate učiniti


Više prakse; Uložite svestan napor da svakog dana slušate svoju intuiciju. Umjesto da žurite sa odlukama, zaustavite se. Obratite pažnju kako se osećate zbog toga. Poslušajte šta vaše tijelo govori. Poverenje; Verujte da će vam reći vaša intuicija. Tada ćete primijetiti znakove koji će vas usmjeriti u pravom smjeru.

Meditirajte; Svaki dan odvojite vrijeme da sjednete i dopustite sebi da čujete svoje misli. Da se ne bi ometali ničim, da ne razmišljamo ni o čemu, a mozak počinje da svijetli. Doslovno možete osjetiti šta se događa u vama.



Jedite pravo; Uz pravilnu ishranu, osećate se energičnije, čak se i jasnoća pojavljuje u glavi, jer se vaše telo očisti. Kad vam je stomak pun šavarme i burgera, tamo je teško osjetiti leptiriće i nagoveštaje intuicije.

Ne silite, puštajte; Ponekad ispravan odgovor nije odmah jasan, ponekad nije moguće reći da ili ne. Zato budite strpljivi. Ne pokušavajte loviti odgovor. Samo pustite. To je poput hvatanja mačke: ako potrčite za njom i sjednete pored nje, ona će sigurno pobjeći. A ako samo sjednete, ona će uskoro doći i sama.



Trening; Trening smanjuje stres i oslobađa um. Anksioznost nam zamućuje um, ispunjava nas strahovima i ne dopušta nam donošenje boljih odluka. Redovnim treningom možete razjasniti svoj um i bolje stupiti u kontakt sa svojom intuicijom

infopult

Pokreće Blogger.