Fraze koje mogu otkriti nezrelog muškarca - "Kada je riječ o zrelosti, starost nema nikakve veze s tim"

Kada je riječ o zrelosti, starost nema nikakve veze s tim. Neki se muškarci emocionalno i psihološki razvijaju u dobi od 19-20, a drugi tek prema 40. godini. Evo kako shvatiti da li je uz vas zreo muškarac ili nezrelo dijete, prema njegovim frazama:


" Ne želim." Mnogi od nas se ne vole i ne žele raditi neke kućanske poslove ili ići na porodične događaje, ali mi to radimo jer se to treba učiniti. Kad momak pokuša da se oslobodi neke dužnosti jednostavno zato što to ne želi, to pokazuje svoju nezrelost. To kažu samo tinejdžeri.

"Da li je to potrebno ?" Opet, to je djetinjasti izgovor. Osim ako to ne kaže sa osmehom na licu, upoznaćete nekoga ko još nije shvatio da se svet ne vrti oko njega. Tako se otvoreno žali na ono što treba učiniti - a ne kao muškarac.



" Niko te neće voljeti kao i ja." Stoga, kaže da će vas bilo ko drugi voljeti bolje od njega. Kad muškarac pokušava utjecati na vaše samopoštovanje i natjerati vas da se osjećate nesretno, želi vas učiniti ovisnima o njemu.

"Pozvao sam prijatelja da ostane sa nama nekoliko meseci." Ako živite zajedno, onda se takve odluke moraju donositi zajedno. Ako i dalje vjeruje da je ovo samo njegov stan, nezreo je i ne razumije kako odnos funkcionira. Suživot uključuje donošenje zajedničkih odluka o tome šta će se dogoditi u vašem domu.



" Nisam znao da je to važno." Nije važno o čemu se radi - ako je ovo ono što ste mu rekli, onda je to važno. A ako on vaše riječi ne shvata ozbiljno, to je znak nezrelog čovjeka. " Svejedno." Ako vas tijekom svađe odbaci ili jednostavno ne želi nastaviti dijalog, to znači da nije spreman za zrelu vezu.

infopult

Pokreće Blogger.