Uvijek ću se boriti za tebe, ali čim prestaneš da me cijeniš, i ja ću uzvratiti.

Kada izlazim iz kože a ti ne možeš ni korak učiniti prema meni, okrenuću se i otići.


​Ako odlučiš da budeš u mom životu i daš mi cijelog sebe, odgovoriću isto. Uvijek ću raditi više nego što očekuješ. Uvijek ću govoriti "Hvala" i biću zahvalna. Uvijek ću te štititi. Čak i iza leđa. Ako biraš mene, uvijek ću birati tebe. I neće mi biti važno šta ljudi misle ili govore.

Nikada neću dopustiti da njihovo mišljenje utiče na moje. Za mene je odanost sve. I uvijek ću ti biti odana. Ako ja vidim nešto u tebi, onda to tako i jeste. Za mene je to dovoljno. Ali čim me natjeraš da posumnjam u to da ja vrijedim, tada ću prestati da se trudim.



Čim počneš da zamuckuješ u izgovorima u koja ne mogu da vjerujem, počeću da gledam na tebe drugačije. Čim prestaneš da odgovaraš ili počneš da pokazuješ da ti je svejedno, i ja ću isto prestati. Čim prestaneš da cijeniš mene, i ja ću uzvratiti.

Čim počneš da prihvataš moju ljubav zdravo za gotovo ili je doživljavaš kao teret, ja ću otići. Zato što se ne moram boriti da budem u tvom životu. Ne treba da se takmičim. Kada izlazim iz kože a ti ne možeš ni korak učiniti prema meni, okrenuću se i otići.



Ja mrzim da se predajem. Ali najviše od svega mrzim da se osjećam nedovoljno dobrom. Kao da treba da se više trudim. Kao da imam neki nedostatak koji me sprečava da zaslužim tvoju ljubav. Kao da bez obzira koliko da se trudim, ne mogu zadovoljiti tvoje želje i potrebe.

Ako želiš da budeš u mom životu - u redu. Uvijek ću se boriti za tebe, ali nikada se neću boriti da ostaneš. A ako do toga dođe, otvoriću ti vrata sa osmjehom i pustiti da odeš bez riječi. Čak i ako ne razumijem to ili će me boljeti da gledam kako odlaziš. Reći ću "Ćao". Zato što je istina da se oni. Uvijek. Vraćaju.

bebamur

Pokreće Blogger.