Psiholozi otkrivaju znakove koji bi mogli otkriti da u vašoj vezi više nema ljubavi

Sve događaje stavljate ispred vaših zajedničkih druženja i osjećate nervozu ili prisilu kada nemate izgovor za izbjegavanje sastanka.


Potpuno je normalno da svaka veza kad-tad uđe u krizno razdoblje i da je potrebno uložiti nešto više truda kako bi se ljubav i međusobni odnosi vratili na zdrav nivo, na kojem se osjećate srećno i zadovoljno.

Međutim, ako primijetite da se ponavljaju neki od sljedećih znakova, vrlo vjerovatno je tom ljubavnom odnosu došao kraj. Osjećate udaljenost između vas; Posao, prijatelji, obaveze… Sve je na neki način uspjelo stati između vašeg partnera i vas.



Osjećate jaz kojeg prije nije bilo, ali vam to ne smeta toliko da biste intenzivno radili na tome. Seksualni život je rijedak ili nepostojeći, a samo u prolazu ponekad uhvatite letimični poljubac. Međusobna komunikacija znatno se pogoršala; Uglavnom ne razgovarate, a ako razgovarate, onda se svađate.

Nakon nekog vremena vam se više neće dati ni svađati, jer vam sve postaje nebitno. Veza vam nije prioritet; Prije ćete otići na proslavu rođendana nekog daljeg rođaka ili kolege s posla nego na sastanak s partnerom. Sve događaje stavljate ispred vaših zajedničkih druženja i osjećate nervozu ili prisilu kada nemate izgovor za izbjegavanje sastanka.



Vaš partner ne uzvraća trud; Iako ste vi možda odlučili koliko-toliko poraditi na vezi, osjećate da partneru jednostavno nije stalo i da ga samo umaraju vaši pokušaji razgovora ili predlaganje nekih zajedničkih aktivnosti.

Vama nije stalo; Kada osjetite da se više ne želite ni svađati, a kamoli razgovarati i sami ćete shvatiti da je toj vezi došao kraj. Emocije poput ljutnje pokazatelj su da vam je barem malo stalo, ali apatija pokazuje da vam je postalo svejedno i da vam život ne bi bio drugačiji bez partnera.

Pokreće Blogger.