Navike koje krase psihički snažne žene - "Nisu ogorčene zbog uspjeha drugih ljudi"

One su psihički snažne i imaju određene navike koje im pomažu da prebrode i najteže situacije. Sledeće tri i vama mogu biti od velike koristi.


One se ne samosažalijevaju; Samosažalijevanje jedan je od najprirodnijih odgovora kada stvari krenu nizbrdo, zbog čega se i prilično velik broj žena bori s njim. Međutim, mentalno snažne žene znaju da je to samo-destruktivno i puko gubljenje vremena.

Fokusiranje na nepravdu zapravo je izgovor za zadržavanje na problemu. Umjesto toga, potrebno je pronaći način da se krene naprijed, čak i kada vam se to ne radi. Ukoliko ovaj osjećaj počne da vas obuzima, pokušajte da uradite nešto aktivno, a što je u potpunoj suprotnosti od onoga kako se osjećate.



To ne mora da bude nešto “veliko” već mala stvar koja će vas trgnuti, kao što je trčanje ili neka aktivnost koja vam pomaže da se aktivirate. To će vam pomoći da poboljšate raspoloženje, ali je istovremeno i ono što vam je potrebno da počnete proaktivno tražiti rješenje za vaš problem.

One ne očekuju trenutne rezultate; Zbog užurbanog načina života postali ste nestrpljivi. Kada se rezultati ne pojavljuju dovoljno brzo, lako je zaključiti da ne napredujete. Nedostatak želje za čekanjem može vas navesti na prečice ili potpuno odustajanje od cilja. Ali, dugotrajna promjena je maraton, a ne sprint.



Bez obzira da li pokušavate da smršate ili da osnujete sopstveni biznis, postoje određeni načini koji vam mogu pomoći da ostanete na pravom kolosijeku. Jedna jednostavna strategija podrazumijeva obilježavanje etape na putu do cilja: zacrtajte manje ciljeve te slavite kada ih ispunite, jer će vas to podsjetiti na napredak koji pravite. Ako ste u mogućnosti da se obavežete na duge staze, veće su i šanse da ćete na kraju uspjeti.

One nisu ogorčene zbog uspjeha drugih ljudi; Veliki broj žena bori se sa ovim, jer to prikriva drugi, osnovni problem: tendenciju za osjećajem ljubomore ka onom što drugi imaju kada nismo sigurni šta je ono što mi želimo. Možete poželjeti da živite “fantastični” život vaše prijateljice ili da imate sjajan posao kao što je njen, bez uzimanja u obzir da li je to ono što bi vas zaista usrećilo.

Potrebno je da ostanete fokusirani na vašu definiciju uspjeha. Da biste stekli bolje razumijevanje ličnih nada i snova, zapitajte se šta bi vas učinilo najponosnijima i šta bi vam donijelo najveći mir jednom kada pogledate unazad na svoj život.

Zapišite to. Sljedeći put kada osjetite ljubomoru, sjetite se da ta osoba radi na ostvarivanju ličnih ciljeva, a da se vaši razlikuju od njih. Pokušajte da imate na umu da je svačiji put jedinstven.

Autor: minimagazin.info

Pokreće Blogger.