Ako mu je stvarno stalo do vas - To će da vam dokaže svojim postupcima

Ponekad da saznate da li se neko zaista brine za nas, samo uradite jednostavnu vježbu. Pokrijte uši i samo gledajte.


​Oni kojima je stalo do nas, oni koji nas iskreno cijene, demonstriraju to tako što su uvijek prisutni jednostavnim telefonskim pozivom, porukom ili drugom neočekivanom radnjom koja nas iznenadi. Međutim, i dalje posvećujemo svoje vrijeme i brige ljudima koji to ne zaslužuju.

Nije li vrijeme da skinemo povez sa očiju jer nas sprečava da jasno vidimo šta se dešava? Pokažite kako se osjećate, zaboravite riječi; Riječi nosi vjetar ili je to ono što znamo u teoriji. U praksi, međutim, to ignorišemo s lakoćom neupadljivog ponašanja.



Riječi "volim te" i "trebam te" relativno je lako reći. Međutim, gdje su radnje koje prate ove riječi Ponekad da saznate da li se neko zaista brine za nas, samo uradite jednostavnu vježbu. Pokrijte uši i samo gledajte. Pogledajmo šta se do sada dogodilo, sve što je prikazano radnjama u filmu koje rekonstruišemo bez zvuka. Šta vidimo?

Vjerovatno će nas zadiviti ono što ćemo posmatrati i istovremeno ilustrovati situaciju u kojoj smo bili slijepi. Sve to zato što smo dali ogromnu vrijednost nekim riječima koje nisu primenjene u praksi i to nas često dovodi do patnje.



Vjerujemo u bilo kakav izgovor svakoga ko ne pokaže svoje prisustvo. Opravdavamo izostanak jer želimo pokazati razumijevanje. Međutim, ovo može potkopati naše samopoštovanje, duboko nas povrijediti i, ko će nam onda pomoći?

Morat ćemo se samo pogledati u ogledalo. Postoji jedina osoba koja je oduvijek bila tamo i koja je vjerovala da su mnoge laži istinite. Povez na očima; Nije prvi put da shvatimo koliko smo bili slijepi za neku situaciju. Međutim, pribijegavamo ovom povezu nekoliko puta što nam omogućava da stvari vidimo onako kako želimo.

Tražeći drugu situaciju, upadamo u onu koja nas boli, ali samo zato što smo to dozvolili! Od početka smo trebali otvoriti oči da provjerimo da li je određenoj osobi stvarno stalo da nas ili su to samo riječi. Uzmimo jednostavan primjer, iako uopšte nije lako.

Zamislite da se dvoje ljudi zaljube, ali jedan od njih je oženjen. Okolnost nije lako riješiti, ali oženjena osoba daje nadu drugoj govoreći da će se odvojiti od supruge i da će uskoro biti zajedno. Šta se događa? Meseci prolaze, čak i godinu dana, a situacija je i dalje ista.

Osoba koja nije udata nastavlja da vjeruje riječima drugog koji ne deluje u skladu sa onim što kaže. Čak i ako vas boli, važno je da uradite ono što je ranije rečeno, to jest da pokrijete uši, otvorite oči i konačno jasno vidite šta se zaista događa.

Ne radi se o traženju krivca, već o izlasku iz situacije pune izmišljenih nada koje nas sprečavaju da slobodno letimo i živimo svoj život. Pokaži mi koliko ti je stalo do mene; Pokažite radnjama koliko me cijenite, koliko vam je stalo do mene, koliko me volite. Nemojte me više zavaravati praznim riječima koje vi ne shvatate.

Više ne pravim istu grešku kao i uvijek. Otvaram oči jednom zauvijek, od početka, i ne odlučujem se za jednostavnu alternativu, za ovaj povez sa očekivanjima i iluzijama koje se nikada neće ostvariti. Riječi ostaju puka verbalizacija. Akcije zaista imaju značenje.

bebamur

Pokreće Blogger.