Prepoznajte trenutke u vezi kada bi trebali da zašutite - "Nekad je bolje držati jezik za zubima"

Ukoliko želite skladan život udvoje, prepoznajte trenutke u kojima treba zašutjetiJavila se njegova bivša; Kada se vašem partneru javi njegova bivša i želi s njim na ručak da čuje što ima novo, vjerojatno se nećete osjećati ugodno, možda ćete biti i ljuti, ali bolje je ne reći ništa. Ako progovorite, na kraju ćete samo vi biti osramoćeni jer bi trebali vjerovati svom partneru. Nikad ne znate, možda mu se bivša javlja da mu ponudi novi posao ili nešto slično.

Propustite priliku za 'brojanje rezultata'; U vezi će postojati trenuci kada će vam partner reći da nešto krivo radite. Umjesto da vi sad njemu nabrojite sve što on krivo radi, radije prešutite jer ako progovorite samo ćete imati dvije nove svađe.Crne misli bez temelja; Svi koji su u vezama nekad se bore s crnim mislima u kojima vide svog partnera kako ih vara ili jednostavno odlazi bez nekog posebnog razloga. Iako za takve misli nema nikakve podloge u stvarnosti, one nas znaju mučiti s vremena na vrijeme jednostavno zato što nam je stalo do partnera i veze. Takve strahove uvijek je bolje prešutjeti.

Ne petljajte se u partnerova prijateljstva; Ako se vaš partner posvađao s prijateljem i vi mislite da je u krivu ili je nekome nešto odbrusio, a vi mislite da je bio pregrub, možda nije uvijek dobra ideja reći što mislite. Naime, radi se o njegovim prijateljstvima i ako progovorite moguće je da ćete samo isprovocirati svađu.Ne 'pikajte u osinje gnijezdo; Bit će dana kada će vaš partner biti živčan, razdražljiv i preosjetljiv, a vi ćete znati da je razlog nešto što se dogodilo u prošlosti. Ukoliko partner ne želi to priznati, ne morate forsirati situaciju, jednostavno budite pri ruci i brižni, a kada se smiri, moći ćete normalno razgovarati.

Kada znate da je u stresu; Radi se o danima kada je vaš partner pomalo hladan, možda i malo grub prema vama, a sve zato jer je pod velikim stresom. Ako u takvim situacijama o nečemu želite razgovarati, a znate da bi moglo doći do svađe, ako je moguće, bolje pričekajte dok se partner ne smiri prije nego započnete razgovor koji želite.

Greške u karijeri; Partneru sa svojim savjetima za karijeru možete pomoći samo do određene granice i to se obično radi o situacijama u kojima partner zatraži vaš savjet. Nitko ne voli pametovanje, a potrebno je i da bude određeni odmak između posla i ljubavne veze. Partner mora znati da ste mu podrška u njegovim odlukama u vezi karijere, a ne da ga procjenjujete i osuđujete.

Ne upadajte u riječ usred rasprave; Ako vam vaš partner nabraja što ga sve smeta kod vas i vi imate snažnu potrebu odgovoriti na svaku riječ koju izgovara, pametnije je pričekati da završi pa onda reći što vam je na pameti. Možda se i predomislite u vezi toga što ćete reći dok partner završi sa svojim izlaganjem, a možda i nećete, ali nema nikakvog smisla započinjati još jednu svađu zbog uskakanja u riječ.

Kada u posjetu dolaze njegovi naporni prijatelji; Vaš partner 'obožava' prijatelja kojeg baš i ne podnosite jer je dosadan, uvijek vam ostavi nered i ne počisti. Ako taj prijatelj dolazi jednom ili dvaput godišnje, možda je bolje da ništa ne govorite, svi će biti sretniji zbog toga.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.pult24.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.