Sigmund Frojd: Jasni pokazatelji da savršeno možete kontrolisati svoje emocije

Učenici Sigmunda Frojda sistematizovali su sedam znakova koji ukazuju na to da smo u fazi u kojoj smo dosegli emotivnu zrelost.


Sposobnost prihvatanja konstruktivne kritike; Kako bismo lakše procenili svoje zasluge i postignuća bitno je da smo spremni da čujemo istinu. Ne smemo negirati istinu jer ako bežimo od problema ili se pretvaramo da ih nema, nećemo biti u stanju da ih rešimo.

Na taj način iluzije postaju utočište, što na kraju vodi do razočaranja. Prilagođavanje promenama; Promene mogu da preokrenu ceo život naoglavačke i natovare nam stres. Bez obzira da li se menja samo raspored u danu, ili zadaci koje treba da obavimo, ili dolazi do promena u socijalnom statusu, mestu stanovanja ili rada ili još važnijim životnim promenama.



Stoga moramo biti u stanju da im se prilagodimo, jer ako nas iritiraju imaćemo osećaj da smo izbačeni iz koloseka. Imunitet na stres; Zbog bure unutrašnjih osećanja, stres može da izazove ozbiljne zdravstvene probleme. Stoga je bitno naučiti kako se nositi sa stresom, jer upravo od toga zavisi i naše fizičko i mentalno zdravlje.

Sposobnost ne samo uzimanja, već i davanja; Osobe koje poklanjaju pažnju drugima, pružaju im pomoć i finansijsku podršku, dosta su srećniji od drugih. Sposobnost odnosa s ljudima s razumevanjem; Bitno je naučiti kako graditi odnose s drugima jer je život stalna interakcija s ljudima.



Ljubav i poštovanje su ključni preduslovi skladnog odnosa. Preusmeravanja negativne energije u konstruktivnom smeru; Treba biti u stanju preusmeriti svoje negativne emocije. Nikako ih ne smemo zadržavati u sebi, već gledati kako da ih iskoristimo u svoju korist, odnosno u smeru rešavanja problema.

Sposobnost ljubavi; Ljubav je velika i važna sila. Ljudi se rađaju sa sposobnošću ljubavi, i vrlo je važno taj osećaj gajiti ceo život, piše portal Bashny.net.

Pokreće Blogger.